Yol

(70 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Yılmaz Güney Şerif Gören Yılmaz Güney, Şerif Gören
Ülke: isviçre, fransa, türkiye
Gişe: 459.016
Oyuncular: Enver Güney, Osman Bardakçı, Hikmet Taşdemir, Turgut Savaş, Hale Akınlı, Semra Uçar, Sevda Aktolga, Meral Orhonsay, Şerif Sezer, Tarık Akan Devamını Gör...
Ödüller: En İyi FilmHristiyan Birliği Özel MansiyonuFipresci ÖdülüEn İyi Yabancı Film
Konusu : İmralı Açık Cezaevi'nden bayram izni- ne çıkan beş mahkumun öyküsü içiçe gelişir. Seyit Ali (Tarık Akan), şeytana uyup kendisini aldatarak namusuna leke düşüren karısı Zine' (Şerif Sezer) cezasını vermek için köyüne gider. Filmin en ilginç ve sarsıcı bölümünü oluşturan öykü. Özellikle de kar sahneleri, Seyit'in kansını sırtında taşıması ve tövbekar Zine’nin donmaması için kamçıyla dövülmesi ama sonuçta ölmesi, Batının da ilgisini çektiği insan dramlarından biridir. Zine'nin törelere göre öldürülme görevi öncelikle ihanete uğrayan kocaya düşmektedir. Karısını, ailenin ceza olarak zincire vurduğu ahırda bulan Seyit Ali, bir ölüm yürüyüşüne çıkar. Dondurucu soğuğa dayanamayan Zine, kendisini kurtarması için yalvarır. Gerçekte Seyit, baştan beri kansını öldürmeye karşıdır. Onu kurtarmak için çırpınır durur. Ama vahşi doğanın ölümcül soğuğuna karşı gücü yetmeyecektir. Diğer dört mahkümun öyküsü çeşitli olaylar içinde sürüp gider. Sorunları ve özlemleri törelerin mahkum ettiği kadınlardır. (Agah Özgüç'ün 100 Filmde Türk Sineması kitabından)
Yapımcı
Kurgu
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Kamera Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Ses Ekibi
Seslendirme
asım mavzer
29 Temmuz 2020 13:16Altta yorum yapan arkadaşa; uzun zamandır film yorumu yapmıyordum ama altta olan yorumu görünce dayanamadım. Bu yorumunuz ile amacınız sanırım büyük sinemacıyı kötülemek olmalı. Sinemacılığı dünyanın her yerinde kabul görmüş olan Yılmaz Güney Yol filminin senaryosunu cezaevinde yazmış olması bile büyük bir başarı iken ve filmin büyük festival ödülü almış olmasına rağmen bu filme dair ''denemiş ama başaramamış'' diye yorum yapmak tamamen içinizdeki Yılmaz Güney düşmanlığının dışa vurumudur.
Cevap YazRevorse
28 Temmuz 2020 21:01Filme diyecek yok gerçekten bir başyapıt, ama seslendirme keşke o zaman ki seslendirme sanatçılarıyla olsaymış.
Cevap Yazhayrivarol
18 Mayıs 2020 13:08Bir kez daha gördümki Yılmaz Güney gerçekten iyi bir sinemacı değil. Haketmediği bir şöhrete sahip. İyi film yapmayı düşünmüş, denemiş ama başaramamış. Tarık Akan gibi oyuncuların gücü, mekanların farklılığı olmasa, çok kötü filmler sınıfına girebilir.
Cevap Yazacarkentli49
28 Aralık 2019 17:15film 1981 de gösterimde iken ülkemizde baskıcı zihniyet yüzün ülkemizde yasaklanmıştır film cannes film festivalinde ödül almıştır ancak ülmizde 1999 da gösterime girmiştir demek oluyor ki avruda özgürlük varken ülkemizde özgürlüklerin gölgesinde yaşıyoruz
Cevap Yazperformer
27 Ağustos 2019 23:31muhteşem bir film... sanırım filmin 2 dublajı var biri o dönem yurt dışında yapılan tamamen amatör seslendirmecilerle yapılmış sanırım diğeri yıllar sonra yapılan ama ben ilk yapılan dublajı sevdim bunun sebebi şu hem çekildiği yıllarda yapılmış olması hemde seslerin çok popüler dublaj sanatçısı olmamaları nedeniyle film daha gerçekçi olmuş. bu arada şerif gören bu eşsiz filmden sonra tahmin ediyorum ki bu filmin etkisiyle olsa gerek daha sonra derman ve katırcılar adlı muhteşem filmleri yönetmişti.
Cevap Yazvatansever10
25 Mayıs 2017 11:56Öncelikle belirtmek isterim ki film konu itibariyle çok ağır.Tarık Akını Erdal Özyağcıların seslendireceğini hiç düşünmemiştim.. Dilan(198) filminde ki gibi dengbej türü müziği bu filmde de duydum.Vapurda içki içen kişilerle,diyarbakırda tek dal sigarayı elden ele dolaştırarak içen çocuklar ilginçti. Güzel bir film olmuş.Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Cevap YazAlpatros1905
3 Ocak 2017 13:33Bu başarılı filmin ilk ismi bayram olacaktı bazı sıkıntılar oldu çekşmler Durmuş yönetmen erden kıral yönetmenlikten alınmış oyuncu kadrosu Tarık akan Aytaç Arman Mahmut cevher olacakmış Şerif gören değiştirmiş Aytaç Arman vazgeçmiş temposu düşük ama büyük başarı yakaladı ödül dalında
Cevap Yazjepgambardella
21 Eylül 2016 10:13+ Uyku girmiyor gözüme. - Benimde + Okumuşluğun var mı? tahsilin yani? - Ortayı bitirdim. + Ben üçten ayrıldım, ilk üçten. Bir dayım vardı rahmetli, derdi ki aklının yetmediği yerde birine danış. Adamın aklı kendine düşman olur mu? Benim aklım bana düşman. - Nasıl yani? + Düşman işte. Sır, aramızda kalacak. - Merak etme. + Sırf burasını oku. (Onu Soğukoluk' da bir kerhanede bulduk, aldık memlekete getirdik, cezası ölümdür!) Yaa, şeytana uydu işte. Beni, oğlumuzu, aile şerefimizi düşünmedi hiç. Hapse ilk düştüğümde çağırdım, dedim ki.. dedim ki, Zine bak böyle,böyle ne diyorsun, bir düşün? Bana cevap ver dedim. Dedi ki, mühim değil, beklerim dedi, gözün arkada kalmasın dediydi, lakin bekleyemedi teslim oldu şeytana. Bekleseydi beni, boynumu bükmeseydi... - Sebep? + Çocukluğumuz beraber geçti, aynı köyde büyüdük. Amcamın kızıydı. Ben ondan 3-4 yaş ileriydim. Benim bir kavalım vardı, ben kaval çalardım o ağlardı, dayanamazdı. Nasıl uydu şeytana bilemiyorum, aklım almıyor, aklım ermiyor inanamıyorum!! - Emin misin? + Hıı hıı.. Okudun ya mektubu, bunu yazan ailesi, nevatur olsa yazarlar mı? Yok yere namuslarına leke sürerler mi? - Senin fikrin nedir? Onların dediğini yapacak mısın? + Yüreğimin bir köşesinde acıma var, bir köşesinde nefret.! Yol "Şerif Gören"
Cevap Yazmansuryıldırım
25 Haziran 2015 16:48Gerçekten başarılı bir film biraz temposu düşük olsada son yarım saati çok başarılı bu tempodaki filme 114 dakika yerine 90 dakika yeterdi yinede türünün başarılı örneklerinden bir film üstelik altın palmiye almış kesinlikle izlemeye değer iyi bir film.
Cevap Yazenginyuksel1982
16 Kasım 2014 21:20sadece bir film değil bir dönemin sosyolojik tüm çarpıklıklarını ortaya koyan bir yapım 8/10
Cevap Yaz