Ateşböceği
Sinema Filmi
Kocasının ilgisizliğinden yakınan kadının hayatı, eski bir okul arkadaşıyla karşılaşınca tamamen altüst olur.
Künye |
||
Yönetmen | İsmail Güneş | |
Senaryo | Ahmet Fuat Onan , Canan Öztürk | |
Yapımcı | Lokman Kondakçı | |
Müzik | Cem İdiz | |
Görüntü Yönetmeni | Halil Güngör | |
Süre | 104 dk | |
Tür | Dram, Duygusal, Macera | |
Özellikler | 35 mm, Renkli | |
Ülke | Türkiye |
Oynayanlar |
|||
![]() |
Mehmet Aslantuğ | Yılmaz | |
![]() |
Nur Sürer | Duygu | |
![]() |
Savaş Dinçel | Metin | |
![]() |
Kutay Köktürk | ||
![]() |
Aydan Burhan | ||
![]() |
Erdinç Bora | ||
![]() |
Ülkü Ülker | ||
![]() |
Nazan Ayas | Müge | |
![]() |
Necdet Yakın | ||
![]() |
Ahu Tarhan | ||
![]() |
Gökhan Mete | ||
![]() |
Ahmet Fuat Onan | ||
![]() |
Mustafa Alabora | Mehmet Aslantuğ Seslendirmesi | |
![]() |
Erdal Özyağcılar | Savaş Dinçel Seslendirmesi | |
![]() |
Köksal Engür | Kutay Köktürk Seslendirmesi | |
![]() |
Müşfik Kenter | Erdinç Bora Seslendirmesi | |
![]() |
Erdal Tosun | Nedet Yakın Seslendirmesi |
Ekip |
||
Kurgu | Celal Köse (Kurgu) | |
Yönetmen Ekibi | Nilgün Kuyumcu (Yardımcı Yönetmen) |
Firmalar |
|
Varlık Film (Yapım) |
Son Yorumlar (3)
Yorum Yapmak için Giriş Yapmalısın
Doktor kocası olan Duygu (Nur Sürer), bir büroda çevirmenlik yapmaktadır. Ne var ki genç kadın yalnızdır. Kocası Yılmaz'la (Mehmet Aslantuğ) aralarında garip bir iletişimsizlik vardır. Kocası ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle karısının yalnızlığının farkında değildir. Duyğu, yalnızlığını unutmak için kendini çalışmaya verir. Bir yandan da çocukluk günlerini, kardeşi Haluk'la topladığı ateş böceklerini anımsar. Birgün Duygu, Fransızca bir kitap aramak için gittiği Sahaflar Çarşısı'nda Üniversite yıllarında tanıdığı Metin'le (Savaş Dinçel) karşılaşır. Birlikte gençlik günlerini yeniden hatırlarlar. Birlikte, karşılıklı şiir okudukları yerleri gezerler. Duygu bu beraberlik sayesinde ruh dünyası düzeldiği sıra yeni yeni olaylar gelişir. Çeviri bürosuna sekreter olarak aldığı eski çocukluk arkadaşı Nermin, eniştesi ile ilişki kurmuştur. Bu ara kocası Yılmaz da, iş arkadaşı Müge (Nazan Ayas) ile kendisini aldattığını öğrenmesi Duygu'yu yeniden eski noktaya getirir.
1990 dan bu yana bu filmi arıyorum.adım,DUYGU YAŞAMIMIÇOK ETKİLEYEN BİR FİLM ÇOK SEVMİŞTİM HALA SEVİYORUM AMA KEŞKE İZLEMESEYDİM.
bir çeviri bürosunda çevirmenlik yapan duygu kocası ile nedenini anlayamadığı bir yalnızlıklar yaşamaktadır kocası ilerlemek duygu unutmak için kendilerini işlerine vermişlerdir duygu yaşadıkları boşluğu doldurabilmek için zaman zaman çocukluk günler inin anılarına sğınır eski ahşap evlerine yıkılmak istenen yuvasına bu arada çok sevgili arkadaşının eniştesiyle birlikte olduğunu öğrenir piskolojisi bir kez daha alt üst olur bir çocuk beklemesi bile duyguyu iç kabusundan kurtaramaz.