Almanya'ya Hoşgeldiniz (Almanya: Willkommen in Deutschland)

(1 kişi yorum yaptı)

Yönetmen: Yasemin Samdereli Nesrin Samdereli Yasemin Samdereli, Nesrin Samdereli
Ülke: almanya
Gişe: 10.533
Oyuncular: Jule Ronstedt, Axel Milberg, Antoine Monot Jr., Ercan Karaçaylı, Jo Brauner, Kaan Aydoğdu, Vedat Erincin, Aliya Artuç, Aykut Kayacık, Şiir Eloğlu Devamını Gör...
Konusu : Almanya’da “Gastarbeiter” yani “misafir işçi” olarak 45 yıl çalışan Hüseyin Yılmaz, ailesine Türkiye’de bir ev satın aldığını ve tüm aile üyelerinin evi onarmak üzere kendisiyle Türkiye’ye dönmesini istediğini açıklar. Aile bu fikre sıcak bakmaz ve ateşli bir tartışma patlak verir. Ailenin torunu Canan’ın ailenin varlığından haberinin bile olmadığı İngiliz erkek arkadaşından hamile kaldığının ortaya çıkması tansiyonu iyice yükseltir. Canan, okuldaki ilk gününde ‘yabancı’ olduğu için diğer çocukların aşağıladığı ve hor gördüğü, altı yaşındaki kuzeni Cenk’i rahatlatmak için Alman olmadıkları halde nasıl ve neden Almanya’ya geldiklerine dair muhteşem hikayeyi anlatarak onu neşelendirmeye çalışır. Birlikte küçük bir Türk ailesinin domuz eti yiyen, dev sarışınların yaşadığı bir memleketi keşfettiği, tasma takılmış, büyük sıçanların yürüyüşe çıkarıldığı, suya Coca-Cola denilen, insanların haç üstündeki ahşap bir figüre taptıkları, herkesin ‘Tarzanca’ konuştuğu, Almanya denilen, harika bir yerde zamanda geri dönerler.
Yapımcı
Sanat Yönetmeni
Müzik ekibi
Ulaşım
by_yeti
30 Mart 2016 16:09Bizim tabirimizle "Almancı"ların yaşadıklarını mizahi bir dille aktarmış, izleyiciyi sıkmadan meramını anlatabilmiş. Yalnız hikaye, sonlara doğru biraz boğuluyor, mecrasından savruluyor. Eğer daha bilinçli senaryo dizilimi, merak unsurunun daha aktif kullanılması, düğümün sıkı atılıp çözümün etkinleştirilmesi başarılabilseydi daha etkileyici olabilirdi. Ama ortada ne olursa olsun kıymetli bir çalışma var, gayret edenleri tebrik etmek lazım. 1970'lere gittiği kısımlar çok başarılı çekilmiş. Mekanın, dekorun, kıyafetlerin uygun olmasına özen gösterilmiş. FlashBack'ler de iyi yerleştirildi hikayeye. Bir taraftan şimdiki zamanda diğer yandan 70'lerde seyrettik. Zaten FlashBack iyi kullanıldığı her çalışmayı yükselten bir yöntem... Yalnız insanı en çok rahatsız eden oradaki insanlarımızın sanki Almanlaşıyor olmaları.
Cevap Yaz