Ömer
(Omar)
Sinema Filmi
Ömer, sevgilisi Nadya'yla buluşmak üzere Batı Şeria duvarını aşarak kurşunların arasından geçmeye alışkındır. Ne var ki, Ömer, duvarı geçtiğinde bir direnişçiye dönüşür ve bazı seçimler yapmak zorunda kalır. Yakalanan arkadaşları işkence görüarken Ömer de yaşamla sadakat arasında kalır. Şüphe ile ihanet, güven duygusunu siler geçer. Sonunda Ömer de yakalandığında askeri polisle bir kedi-fare oyununa girişecektir. Oysa tek gerçek, Nadya'ya olan aşkıdır.
Künye |
||
Yönetmen | Hany Abu-Assad | |
Senaryo | Hany Abu-Assad | |
Yapımcı | Hany Abu-Assad | |
Görüntü Yönetmeni | Ehab Assal | |
Vizyona Giriş Tarihi | 07 Mart 2014 | |
Süre | 96 dk | |
Tür | Dram, Gerilim | |
Ülke | Fransa Filistin bölgesi |
Oynayanlar |
|||
![]() |
Adam Bakri | Omar | |
![]() |
Leem Lubany | Nadya | |
![]() |
Waleed Zuaiter | Agent Rami | |
![]() |
Samer Bisharat | Amjad | |
![]() |
Eyad Hourani | Tarık (as Iyad Hoorani) | |
![]() |
Ibrahim Boulus | ||
![]() |
Tarik Kopty | Tarık's Father | |
![]() |
Mousa Awad | ||
![]() |
Jehad Abu Assal | Omar's Father | |
![]() |
Wafaa Aon | Omar's Mother | |
![]() |
Foad Abed-Eihadi | ||
![]() |
Shetrit Eran |
Firmalar |
|
M3 Film (Dağıtımcı) |
Hasılat | 23.780,66 TL |
Toplam İzleyici | 3.133 |
Vizyonda Kaldığı Hafta | 8 Hafta |
Son Yorumlar (2)
Yorum Yapmak için Giriş Yapmalısın
Öncelikle senaryosu, temposu ve verdiği mesajlarla seyredeğer bir film olduğunu yazabilirim..
Film; israil'in Filistinliler'e sadece fiziki şiddet uygulamadığını, onları casus olarak kullanabilmek için vicdanları rahatsız edecek psikolojik şiddete b aşvurduğunu anlatıyor. Filmi seyrederken bazı tahminlerde bulunsanız bile, olaylar tahminlerinizin ötesinde gelişiyor..
8
Önce filmin yönetmeni Hany Abu-Assad (1961)
Israel vatandaşı olmasına rağmen kendini Filistinli olarak tanımlayan bir yönetmen.
1980 de Hollanda'ya göç etmiş, bir süre uçak mühendisi olarak çalışmiş, sonra BBC de yapımcı, 1992' de ilk filmini çekmi ş. 21 yılda 9 film az ama öz. Ben onu Paradise Now-2005 ( Vaad edilen Cennet ) filmi ile tanıdım.Sonra birkaç filmi daha var ama dikkatimi çekmedi. Omar (2013) son filmi. Filmin Yapımcısı, Yazarı ve Yönetmeni İçinden çıktığı toplumu onun kadar kim bilebilir, kim anlatabilir. Edebiyatçı iseniz roman yazarsınız. Yönetmenseniz film çekersiniz, paranız varsa da filmi finanse ederseniz. Hany Abu-Assad üçünü birden yapmış, ama hakkıyla yapmış.
Film geçen 2013 ekim ayında Film Ekimi programında gösterildi, İzleyememiştim ama takibimde olan beklediğim bir filmdi.
Konu itibariyle tam da benim ilgi alanıma giriyor, benim gibi siyasal sinemayı seven, politize olmuş kişilere öneriyorum, mutlaka izleyin.
Bana kalırsa aşk, masumiyet, arkadaşlık ve özgürlük temalı bu film Bu yıl oscar adayı olan milyon dolarlık bütçeli Amerikan filmlerinin hepsinden daha güzel daha anlamlı. Unuttum ihanette var.
Konuyu yukarıda yazdım, yönetmen 3 çocukluk arkadaşı Ömer Amjad ve Tarık üzerinden bugünkü Filistin Batı Şeria'daki yaşamın içine sokuyor izleyiciyi. Bu 3 genç normal günlük hayatlarını sürdürürken bir taraftan ister istemez direnişciye dönüşüyor,
Ömer yakalanınca işkence görüyor. Polis şefi tarafından Kullanılmak üzere serbest bırakılıyor.
Hikaye bir kere son derece inandırcı kurgusalda olsa gerçek üzerine bina edilmiş, Filistin/İsrail çatışmasını, Filistinli 'nin yaşamını yerel oyuncularla son derece inanıdırcı nerede ise birebir gerçek.
Ayrıca yürek burkan saf ve naif bir aşk hikayesi.
Oyunculuklar süper üstelik 3 arkadaş Omer (Adam Bakri), Tarik (Iyad Hoorani) ve Amjad ( Samer Bisharat) oynayan oyuncuların ilk ve tek filmleri.
Nadya (Leem Nubany) ve Polis Şefi Rami (Waleed Zuaiter) mükemmel performanslar,
Üstelik filme yakışan çarpıcı bir final. Daha ne olsun
Mutlaka izlenmesi gerekiyor.
10/10