Şehir Tiyatroları Sanatçılarından Arslan Kaçar Vefat Etti posteri İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçılarından Arslan Kaçar geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti!

Sanatçının ani vefat haberi sevenlerini, sanatçı dostlarını ve hayranlarını yasa boğdu.

Arslan Kaçar Kimdir
1954 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. 1965’te "Yakarış'" adlı şiir kitabı yayımlandı. 1968 yılında ortaokuldaki sekiz arkadaşıyla Elazığ Bölge Tiyatrosu`nu kurdu. 1970-72 yıllarında resimli roman çizerek hayatını sürdürdü.

Kacar, 1975 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Profesyonel oyunculuk yaşamı 1975 yılında Kenterler Tiyatrosu'da başladı, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatroları’na girdi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde sürdürdüğü eğitimi, 12 Eylül Darbesi nedeniyle 1982’de tutuklanıp okuldan atılması nedeniyle son buldu. 1402 sayılı yasa]] gereği tiyatrodan da atılan Kacar, cezaevinde kaldığı sürede çeşitli oyunlar yönetti ve oyunculuk yaptı. 3 yıl sonra beraat ederek serbest kaldı.

Sinema çalışmalarına 1977 yılında Güney Film'de oyunculukla başladı; oyunculuk, yönetmen asistanlığı, senaristlik ve yönetmenlikle devam etti. Başar Sabuncu, Osman F. Seden, Ömer Kavur, Memduh Ün, Yeşim Ustaoğlu, Derviş Zaim gibi yönetmenlere yardımcı yönetmenlik yapıp filmlerinde oynayan Kacar, 1995 yılında yazdığı "Bir Çuval Karanlık" adlı senaryosuyla Yunus Nadi uzun metrajlı film senaryosu ödülünü aldı. Türkiye'de film çeken Alman, Fransız, İngiliz, Danimarka ekipleriyle çalıştı. Belgeseller, eğitici ve tanıtıcı filmler yaptı.

1998 yılında Kaynak Yayınları'ndan "Şafak Atı" adlı çocuk kitabı, 2008 yılında Berfin Yayınları'ndan "Pepo Kuşu" adlı bir roman yayınladı.

Sanatçı, halen İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda oyuncu-yazar-yönetmen olarak devam ediyor.

Tiyatro Çalışmaları

    2011 - Yüzleşme, Arslan Kacar - Ali Karagöz
    2007 - Düş ve Klarnet, Arslan Kacar - Arslan Kacar
    2003 - "Sultan Gelin", Cahit Atay - Mustafa Arslan
    2003 - Macbeth, W.Shakespeare - Ali Taygun
    2002 - Memleketimden İnsan Manzaraları, Nazım Hikmet - Rutkay Aziz
    1997 - Ahududu, Joseph Kesselring - Çetin İpekkaya,
    1996 - Kral Oidipus, Sofokles - Cüneyt Türel
    1994 - Aslolan Hayattır, Nazım Hikmet - Macit Koper
    1990 - Deli Eder İnsanı Bu Dünya, Erkan Akın - Macit Koper
    1985 - "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Haldun Taner - Ergin Orbey
    1982 - Deli İbrahim, Turan Oflazoğlu - Engin Uludağ
    1981 - Bayrak Böyle Yükseldi, Fuat İşhan - Fuat İşhan
    1980 - Bahar Noktası, Can Yücel’in W. Shakespeare’den Uyarlaması - Başar Sabuncu
    1980 - Montserrat, Emenuel Robles - Erol Keskin
    1979 - Karar - 71 Cengiz Gündoğdu - Burçin Oraloğlu
    1979 - Salozun Mavalı, Peter Weiss - Çetin İpekkaya
    1978 - Marat - Sade, Peter Weiss - Beklan Algan
    1977 - Kurtuluş Savaşından Belgeler, Ergin Orbey - Ergin Orbey
    1977 - Cesaret Ana Ve Çocukları, B.Brecht - Beklan Algan
    1975 - Kağıthane Sefası, Çetin İpekkaya - Çetin İpekkaya
    1975 - Kafesten Bir Kuş Uçtu, D. Wasserman - Yıldız Kenter

Filmografisi

    Filiz Hiç Üzülmesin - 2008 Rutkay Aziz
    Cenneti Beklerken - 2005 Derviş Zaim
    Çamur - 2002 Derviş Zaim
    Sır Çocukları - 2002 Aydın Sayman / Ümit C. Güven
    Melekler Evi - 2000 Ömer Kavur
    Akrebin Yolculuğu - 1997 Ömer Kavur
    Mum Kokulu Kadınlar - 1996 İrfan Tözüm
    Yer Çekimli Aşklar- 1995 Ömer Kavur
    Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey - 1995 Memduh Ün
    İz - 1994 Yeşim Ustaoğlu
    Uzun İnce Bir Yol - 1991 Tunç Başaran
    Ahmet Hamdi Bey Ailesi - 1991 Osman F. Seden
    Esin Afşar Şarkılarıyla Yunus (Tv. filmi) - 1990 Arslan Kacar
    Gizli Yüz - 1990 Ömer Kavur
    Ölü Bir Deniz - 1989 Atıf Yılmaz
    İçimizden Biri: Yunus Emre - 1989 Arslan Kacar
    Gönüller Sultanı Mevlana - 1989 Arslan Kacar
    Sis - 1988 Zülfü Livaneli
    Yeniden Doğmak (dizi) - 1987 Osman F. Seden
    Utanç Yılları - 1987 Osman F. Seden
    Gece Yolculuğu - 1987 Ömer Kavur
    Anayurt Oteli - 1987 Ömer Kavur
    Hacer Ana ve Oğulları - 1987 Osman F. Seden
    Çalıkuşu (dizi) - 1986 Osman F. Seden
    Körebe - 1985 Ömer Kavur
    Tatlı Bülbül - 1985 Mehmet Aslan
    Çıplak Vatandaş - 1985 Başar Sabuncu
    Dolap Beygiri - 1982 Atıf yılmaz
    Talihli Amele - 1979 Atıf Yılmaz
    Düşman - 1979 Zeki Ökten
    Bekleyiş - 1977 Yavuz Sezer Kaynak : Tiyatrodünyası.com

Son Yorumlar

Yandex.Metrica