Bir grup eski mafya üyesinin 28 yıl sonra tekrardan bir araya gelip geçmişten bir gece yaşadığı komik maceraya hazır mısınız ? İşte karşınızda Stand Up Guys! Yıllarca birlikte çalışmış üç mafya üyesi 28 yıl sonra tekrardan bir araya gelir. Fakat bu birlikteliğin uzun sürmeyeceğini anlamaları çok sürmez.
10 Mayıs 2013

Bir grup eski mafya üyesinin 28 yıl sonra tekrardan bir araya gelip geçmişten bir gece yaşadığı komik maceraya hazır mısınız ? İşte karşınızda Stand Up Guys!

Yıllarca birlikte çalışmış üç mafya üyesi 28 yıl sonra tekrardan bir araya gelir. Fakat bu birlikteliğin uzun sürmeyeceğini anlamaları çok sürmez. Mafya, defterleri açar ve eski hesaplaşmalar tekrardan gün yüzüne çıkar... Val hapisten yeni çıkmıştır, onu almaya eski dostu Doc'tan başka kimse gelmez. İkili yıllar sonra bir aradadadır ama bir problem vardır. Doc'un Val'ı öldürmesi gerekmektedir. Val hapisten çıkmış olmanın mutluluğunu yaşayamadan o günün son günü olduğunu öğrenir ve sadece ertesi sabah saat 10'a kadar vakti vardır. Mafya, Val'ın yıllar önce yaptığı yanlışı unutmamıştır ve Val'ı öldürme görevini Doc'a vermiştir. İki dost son günlerini en güzel şekilde geçirmeye karar verirler ve macera başlar. Huzur evinde kalan eski dostları Hirsch'i de kaçırıp ekibi tamamlarlar. Eski günlerdeki gibi araba çalıp hayat kadınları ile birlikte olurlar . Ama unuttukları bir şey vardır. Artık eskisi gibi genç değildirler. Yine de birçok yeni yetmeye taş çıkarırlar. Bakalım son geceleri hepsinin hayal ettiği gibi mi geçecek yoksa hepsi için bir hüsran mı olacak ...

Film için tamamen ilişkiler üzerine kurulmuş bir film dersek yanılmış olmayız. Yaşanmışlıkların sonsuza dek insanların akıllarının bir ucunda kaldığı gerçeği, filmin vermek istediği asıl mesaj gibi duruyor. Ve eski dostlukların daimi olduğu.Yapılan hataların asla geri dönüşü olmadığı ve bu hataların doğurduğu sonuçlardan kaçılamayacağını görüyoruz. Ama her şeyin ötesinde filmde oldukça gülüyoruz ve eğleniyoruz.

Filmden bahsettikten sonra; Al Pacino ve diğer başroller için bir parantez açmak istiyorum. Yıllar hepimiz için geçip gidiyor. Bazı insanlar bu akıntıdan olumlu etkilenirken bazıları ise enkaz olup çıkıyor. Hollywood'dan ne aktörler ne aktristler geldi geçti ama hiçbirisi bir Al Pacino etkisini yaratamadı. Belki de Hollywood'un dünya sinema tarihine kazandırdığı en önemli, en "Baba" oyunculardan biridir Al Pacino. Yıllar boyunca yaptığı doğru rol seçimleri onu hep listenin en üstünde tuttu. Her zaman kıyaslandığı ve büyük rekabet içinde tutulduğu De Niro, yavaştan tonton dede rollerine geçmiş iken o hâlâ "Bronx" doğumlu genç asi çocuk olmaya devam ediyor. Al Pacino'nun son zamanlardaki filmlerinde en çok eleştirilen yanı eski günlerinden çok uzakta olmasıydı. Stand Up Guys'taki eski mafya üyesi rolü, onu tekrardan iyi olduğu günlere götürmüş olacak ki, karakterde kendini tam anlamı ile bulmuş başarılı aktör. Al Pacino'nun son filmlerindeki gerçeklikten uzak teatral oyunculuğunun bu filmde olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta herkesin özlediği o doğal oyunculuğuna bir nebze de olsa dönüş yapmış gibi. Kısacası film, Al Pacino hayranlarını mutlu edecek cinsten.

Filmin diğer başrol oyuncusu Christopher Walken'a gelince; en son '7 Psikopat'ta izleyip bir kez daha hayran kaldığım Christopher Walken, kelimenin tam anlamı ile o soğuk kanlı karakterini filme birebir yansıtmış. Bu tarz ağır işleyen komedi filmleri için biçilmiş kaftan bir oyuncu olduğunu Stan Up Guys ile bir kez daha kanıtlamış bana kalırsa. Son olarak bu ikiliye Little Miss Sunhsine'ın dedesi Alan Arkin eşlik ediyor. Kısaca fazlası ile ciddi bir kadro bizi bekliyor Stand Up Guys'ta.

Amerika’daki gişe rakamlarında beklediği başarıyı elde edemeyen film bir çok kesim tarafından da eleştrildi. Ama bana kalırsa filme en azından olağanüstü cast'ı için bile bir şans verilmeli. Al Pacino'nun yaşı da göz önünde bulundurulduğunda, sevenlerinin kesinlikle kaçırmaması gereken bir film olduğunu söyleyebilirim.

Şimdiden iyi Seyirler.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)