The Wolverine filmi için vizyon öncesi film eleştirisi...
23 Temmuz 2013

Marvel dünyasının sinemayla buluşması eskiye dayansa da son 10 yılda atağa geçmiştir. "Örümcek Adam" "Demir Adam" Kaptan Amerika" "Thor" "Hulk" "X-Men" derken sıra "X-Men" karakterlerinin tekil filmlerine geldi. Tabi ki en çok ilgi gören "X-Men" karakteri olan "Wolverine" bu konuda başı çekiyor.

"Wolverine"nin kendine ait ikinci filmi olan "The Wolverine"de, Logan''nın (Hugh Jackman) en çaresiz dönemini izliyoruz. Logan'ın (Hugh Jackman), 2. Dünya savaşında Japonya'da yardım ettiği bir askerin yıllar sonra teşekkür etmek için Tokyo'ya çağırmasıyla başlıyor her şey. Yashida (Hal Yamanouchi), Logan'dan Wolverine lanetini alabileceğini vaat ediyor. Yani ölümsüzlüğünü. Bilmeyenler için küçük bir not; Wolverine'nin mutant güçleri iki tanedir. Birincisi vücudun kendini yenilemesi ve ölümsüzlük, İkincisi ise elinden çıkan ve pençe görevi gören kemikleri. İlk Wolverine filminde vücuduna yerleştirilen "Adamantium" (Hayali bir alaşım) sayesinde kemikleri metalden daha sert olmuştur.

Peki bu yenilmez adam neden çaresiz bir dönem geçiriyor? Film zevkini bozmamak için fazla detaya girmeden şunu söyleyebilirim ki, bu filmde Logan (Hugh Jackman) o kadar da yenilmez değil.

"The Wolverine" filmi, daha önceki "X-Men" ve "X-Men Origins: Wolverine" filmlerini izlemeyenler için kopuk gelebilir. Ara sıra Logan'ın (Hugh Jackman) kabuslarına giren Jean Grey'e (Famke Janssen) anlam veremeyebilirsiniz. Her ne kadar filmin ortalarında buna açıklık getirilse de bunun gibi küçük durumları açıklamak için uğraşmışlar.

Bir "X-Men", "Wolverine" ve  "Marvel" hayranları için çok güzel bir film olmuş. Aksiyonu tam tadında bir film yapmışlar. Sadece, Hollywood'un olmazsa olmazı "aksiyon filminde romantizm" kuralı biraz sırıtıyordu filmde. Ne umduk ne bulduk olayı yerine "Wolverine" umduk "Wolverine" bulduk olmuş.

Genel olarak güzel bir Wolverine filmi olmuş. Türüne yakışır derecede güzel yapılmış ama meraklısı olmayan için boş bir film gibi gelebilir. 3D olmasına rağmen bir türlü 3D hissettirememesi de ayrı bir eksisi filmin. Sadece Wolverine değil, bir Marvel hayranı olarak diğer hayranlara şiddetle tavsiye ederim bu filmi. Hayran değilseniz de gidin bence. Gözler karizma karakter görsün biraz.

 İyi seyirler...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)