'Şirinler 2' filmi için vizyon öncesi film eleştirisi...
29 Temmuz 2013

Küçüktük, ufacıktık, top oynardık, koştururduk ve bir de çizgi film izlerdik. Okuldan gelirdik, televizyonun başına geçerdik, ne bulursak izlerdik. Ayırt etmezdik bile. En azından ben ayrıt etmezdim. Ama aralarından bir tanesi vardı ki hiç kaçırmazdık. Hayır bunlar yeşil değiller ve kabukları yok. Masmaviydiler, barış içinde, sakince yaşarlardı. Evet onlar Şirinler'di. Şirin Baba'dan huysuzuna, Şirine'den şakacısına tam 105 tane Şirin (orijinal seriye göre) vardı bu köyde. 1980'lerde televizyonla buluşan Şirinler'in ilk beyaz perde macerası 2011 de başlamıştı.

Gargamel bizim dünyamızda kalmış ve ünlü bir sihirbaz olmuştur. Dünyayı dolaşıp sihir gösterileri yapmaktadır. Tabi ki Gargamel bu kadar masum değil. Aynı Şirine'yi yarattığı gibi iki farklı şirin daha yaratmıştır. Amacı Şirine'yi şirin yapan şirin iksirini ele geçirmek ve kendi gerçek şirinlerini yaratmaktır. Yarattığı yeni şirinlerden biri olan Vexy'i (Christina Ricci) Şirine'yi kaçırmak için görevlendirir. Kaçırılan Şirine'yi kurtarmak için Şirin Baba, Süslü Şirin, Sakar Şirin ve Somurtkan Şirin maceraya atılırlar.

Önceki filmde de olduğu gibi eski dostlarımızı tekrardan görebileceğiz. Patric (Neil Patrick Harris), Grace (Jayma Mays) Şirinler'e yardım etmek için Paris'in yolunu tutacaklar. Tabi ki bizlerde orda olacağız.

Bir çocuk filmi diyerek burun kıvırdım "Şirinler 2"ye, ama içimdeki çocuk yerinde duramıyordu. "Bence çok güzel olacak ki..." gibi şeyler söylüyordu. Ben daha çok teknik detaylar, oyunculuk vs. gibi şeylere bakarken içimdeki çocuk ise uslu bir çocuk olmaya çalışıyordu. Filmin 3D'si hoşuma gitti. Hatta 3D olmasa biraz boş bile kalırmış sanki. Şirinler ve Azman tamamen animasyon olduğu için onların oyunculuğu hakkında konuşamayacağım ama teknik ekibin çok iyi iş başardığını söyleyebilirim. Geri kalan oyuncular içinse zaten hiç bir şüphem yoktu ve haklı da çıktım.

Şirinleri seven herkes için tavsiye edebileceğim bir film olmuş. Sevmeseniz bile en yakında bulduğunuz küçüğü alıp götürebileceğiniz bir film. Oyunculuk, Türkçe seslendirme ve daha bir çok özelliği ile göz dolduran bir devam filmi olmuş bu Şirinler 2. Unutmayın uslu bir çocuk olursanız bir gün siz de şirinleri görebilirsiniz. Ayrıca uslu olmayıp şirinleri görebilen tek kişi Gargamel'dir, bunu da ek bilgi olarak belirtelim.

İyi Şirinlemeler

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)