The Heat (Ateşli Aynasızlar) filmi için eleştiri yazısı...
11 Ağustos 2013

Sandra Bullock'a ait izlediğim ilk filmdi "Güzel Dedektif". Çok da eğlenmiştim. Belki şimdi izlesem sevmeyebilirim. Bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var, o da bu tarz rollerin Sandra Bullock'a çok yakıştığı.

FBI ajanı olan Ashburn (Sandra Bullock) uyuşturucu mafyasını çökertmek için Boston'a yerleşiyor. Sert ve asi olan yerel polis Mullins (Melissa McCarthy) ise kendi bölgesini temiz tutmaya çalışıyor. Bu iki zıt kutup bir araya gelince de artık ipin ucu kaçmış oluyor.

Oldukça klasik bir komedi filmi olmuş diyebilirim. Yer yer güldüğümü inkar etmiyorum ama belki espiriye değil de sürü psikolojisiyle gülmüşte olabilirim. Belli bir konusu ve çizgisi var fakat yalnızca o çizgi içinde gidiyor ve asla dışına çıkmıyor. Komediysem her şeyle dalga geçeceğim demiyor. 

Mullins ve Ashburn karakterlerinin zıtlığı çok güzel oturtulmuş. Gerçi filmin sonlarına doğru Ashburn (Bullock) kendi çizgisinden çıkıp bir Mullins (McCarthy) olmaya başlıyor. Keşke zıtlık hep daim kalsaydı filmde, o zaman çok daha iyi bir karakter çatışması elde edebilirdik. İki karakter aşağı yukarı aynı olunca da komiklik olabiliyor elbette ama başlangıçta verilen komedi gibi olmuyor asla.

Bu filmi bundan bir kaç sene sonra tekrar açıp izleyeceğimi sanmıyorum. Hafızamda güzel ve vakit geçirmek için ideal bir film olarak kalmasını istiyorum. Elbette ki bu durum yalnızca benim için böyle. Sandra Bullock hayranları ve komedi filmi severler mutlaka izlemeli diye düşünüyorum bir yandan da. Belki ben değil ama yer yüzünde bu filmden benim alamadığım keyfi alabilecek çok insan tanıyorum. Zaten Ateşli Aynasızlar 2 filmi, şimdiden senaryo yazımı aşamasına geçti. İzlediğimde eğlendiğim ama üzerinde kafa yormak zorunda olmadığım bir film olmuş. Film bolluğu arasından sıyrılacak mı bilinmez ama bir şans verin derim ben.

İyi Seyirler...

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)