Bu Aşk Fazla Sürmez (I Give It A Year) filmi için film eleştirisi...
16 Ağustos 2013

Evlilik, düğün telaşı, balayı hazırlıkları, bebek yapma planları derken genç çiftlerin evlilik sürecinde kendilerini bekleyen felaketler üzerine hiçbir fikirleri olmadığını vurgulayan film ne yazık ki en son sahnede dönüp kendi kuyruğunu ısırdı! Neyi mi kastediyorum? İzin verin açıklayayım.

Evlilik her zaman toplumda tartışmalı bir konu olmuştur. Evliliğin aşkı öldürdüğü, pek çok evlilik tarafından onaylanmışken bazı evlilikler de bunun tam zıttının ayaklı ispatı olarak karşımıza çıkar. Romantik komedi olarak piyasaya sürülen 'I Give It A Year' filmi esprili anlatımı ile bu konuyu ele almışsa da, ister istemez film çıkışı 'Ele aldı da ne oldu?' sorusunu getiriyor akla. Bir yandan aşkın evliliğin içinde solup giden bir çiçek olduğunu söylerken bir yandan da gerçek aşkı öve öve bitirememiş.

Filmin ana konusu neydi sorusu ile karşılaştığınızda baya bi' kafa kaşımanıza sebep olacak filmin resmen hiçbir yapılış amacı yok diyebilirim. Kendi içinde bütünlük kuramamış ama yine de oldukça komik anlatılmış bir film var elimizde. 'Peki ne yapmalıyız bu filmle ilgili' derseniz de, ben kadın seyircilere izlemesini öneririm. İlişkilere ve evliliğe dair çok fazla ders çıkartamasak da yine de oldukça eğlenceli bir kaç saat vaat ediyor.

'Bu Aşk Fazla Sürmez' filminin neticede bir romantik-komedi filmi olması belki bu eleştirimi yersiz kılabilir. Fakat ne olursa olsun iki saatimi ayırıp bir film izliyorsam bunun komedi de olsa korku da olsa bana tutarlı bir fikir sunmasına alışığım. O yüzden bir film çıkışında böyle soru işaretleri ile kalmak çok keyif aldığım bir durum değil. Pek çok seyircinin de bu konuda manevi desteğini alacağıma inanıyorum.

İyi Seyirler...

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)