Sinematürk işbirliğiyle İstanbul Film Akademi'de Psikolog Yazar Şule Öncü'nün hazırlayıp sunduğu Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi ve film seçimlerinin bu haftaki teması Aşk...
30 Ekim 2013

“Aşk nedir” sorusuna yüzlerce yanıt verilebilir. İnsanlık tarihi boyunca üzerine en çok konuşulmuş, tartışılmış, sanat eseri üretilmiş konudur aşk. Merak ettiğimiz, peşinden koştuğumuz ya da kaçıp saklandığımız bir güçlü duygular bileşkesi. Kimi aşkı yüceltir, romantize eder; kimi indirger, değersizleştirir. Yaşam deneyimlerimiz, pek çok duygu ve durumu olduğu gibi aşk algımızı ve tanımımızı da etkiler.

 

Aşk bir tamamlanma hali midir; insanı içine çeken bir boşluk ya da bir girdap mı? Bizi daha olgun ve aşkın mı kılar; yoksa kırıp parçalar, budar ve eksik mi bırakır? Bir delilik hali midir; sezgilerimizi güçlendiren, bizi derinleştiren bir süreç mi? Birçok çelişkiyi içinde barındırır aşk. Kendinden özgürleşirken aynı zamanda sorumluluğun bir başkasına devredilmesidir. Şarkıda söylendiği gibi: “Al beni, ne yaparsan yap…” halidir. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)