Sinematürk Türkiye TV İçerik Alım & Satım Profesyonelleri Röportajları Serisi kapsamında, Ahmet Ziyadlar ( ITV Inter Medya) ile 11 soruda TV İçerik Pazarı Röportajı 1- Merhaba Ahmet Bey, Türkiye’nin en köklü dağıtım firmalarından biri olan İntermadia’dan bahsedebilir misiniz? 2- Türkiye, ürettiği içeriklerle Dünya çağında bir oyuncu oldu. Türk drama içeriklerinin, dış pazarların izleyicisini bu kadar kuvvetli yakalamasının nasıl bir sosyolojik nedeni olabilir? Önümüzdeki dönemlerde de drama içeriklerinin bu ivmeyi sürdürebileceğini düşünüyor musunuz? Drama-dizi ihracatı dışında, hangi yeni içerik türleri, Türk içerik pazarı için gelecek vadediyor? 3- Ortak yapımlar için ne düşünüyorsunuz? Digital format içerikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Animasyon türüyle ilgili Türkiye’de nasıl bir potansiyel görüyorsunuz? Uluslararası pazarlarda bu nasıl değerlendiriliyor? 4- Dış alımlarda en çok dikkat etttiğiniz üç kriter nedir? Discop fuarı sizin için nasıl geçti? En çok hangi içerikleriniz talep gördü? 5- Sisteminizi geliştirmenize sebep neydi biraz açabilir misiniz? Türk içeriklerine karşı distrübitörler tarafından yapılmak istenen boykotun sebebi neydi? Sizin yeni sisteminizin bu boykotu kırabileceğini düşünüyor musunuz? İntermedia bu yeni dağıtım kanalı sistemiyle, bir öncü diyebilir miyiz? 6- Yabancı diziler Türkiye’de eş zamanlı yayınlanıyor. Türk dizileri için aynı durum geçerli değil. Bu tür talepler geliyor mu ya da trendi nasıl görüyorsunuz? 7- 2013-2014 yılları arasında hangi projelerin dağıtımını yaptınız ve bu projelerin alımını yaparken onları seçmenizin sebebi neydi? Dışarda nasıl tepki adlı bu projeler? 8- Projelerinizi hangi pazarlara dağıtıyorsunuz? 9- Türk dizilerinin uluslararası arenada yakaladığı başarının aynısını Türk dizilerinde göremiyoruz, sizce bunun sebebi nedir? 10- Türk Sinemasının 100. Yılı. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz? Türk Sinemasının mihank taşları nelerdi sizce? 11- Türk dizilerinin, özellikle yurtdışı ihracatı konusunda, çıkış yaptığı nokta nasıl oldu? Bu konudaki mihenktaşları neler oldu? Bir dağıtımcı olarak sizin hangi ihtiyaçlarınızın karşılanması sizin için önemlidir?
26 Mart 2014

Sinematürk Türkiye TV İçerik Alım & Satım Profesyonelleri Röportajları Serisi kapsamında, Ahmet Ziyadlar ( ITV Inter Medya) ile 11 soruda TV İçerik Pazarını konuştuk.  

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)