Sinematürk Türkiye TV İçerik Alım & Satım Profesyonelleri Röportajları Serisi kapsamında, Mehmet Demirhan (TRT) ile 13 soruda TV İçerik Pazarı Röportajı 1. Merhaba, bize kendinizden bahseder misiniz? 2. Trt’nin alım ve satım süreçleriyle ilgili bilgi vererebilir misiniz? 3. Türk drama dizileri Dünya’da en çok aranan içerikler arasında yer alıyor. Dış pazarlardaki izleyicilerde bu beğeniyi nasıl yakaladı? 4. Türk dizileri Dünya çapında trend haline nasıl geldi bu süreci anlatır mısınız? 5. Dram dizilerin yakaladığı ivmeyi önümüzdeki dönemlerde de koruyabilecek mi? Veya başka hangi türlerin ön plana çıkacağını düşünüyorsunuz? 6. İş modeli olarak Türk içerik pazarı için, önemli iş modellerinden bahseder misiniz? Hangi alanda yapılan iş modelini fırsat olarak görüyorsunuz? 7. Siz, Trt olarak; Türk yapımlarıyla ilgili, bu süreci yarışmalarla ya da farklı projelerle desteklemeyi düşünüyor musunuz? 8. Ortak yapımlarla ilgili, Türk tarafının hangi rolü üstlenmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? 9. Trt’nin alım süreçlerinde en önem verdiği kriter nedir? 10. Yabancı diziler Türkiye’de eş zamanlı yayınlanıyor. Türk dizileri için aynı durum geçerli değil. Bu tür talepler geliyor mu ya da trendi nasıl görüyorsunuz? 11. Yabancı dizilerde gerçek isimler kullanılırken Türk içeriklerinde, özellikle Ortadoğu pazarında, isimler kültüre göre değişmektedir. Bunu nedeni nedir? 12. Türk dizilerinin, uluslararası pazarlarda yakaladığı başarıyı, Türk filmlerinin yakalayamamasının nedeni nedir? 13. 2012-2013 yıllarında hangi alım-yapım projeleri aldınız? Bu projeler sizin için neden değerliydi?
26 Mart 2014

Sinematürk Türkiye TV İçerik Alım & Satım Profesyonelleri Röportajları Serisi kapsamında, Mehmet Demirhan (TRT)  ile 13 soruda TV İçerik Pazarını konuştuk. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)