Uluslararası Hollywood Öğrenci Filmleri Festivali özel gösteriminde bu yıl Altın Koza Film Festivali'nde ödül alan beş kısa film sinemaseverlerin beğenisine sunuldu
13 Kasım 2014

Eylül ayında 21'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ödüle layık görülen beş film Hollywood'da sinemaseverlerle buluştu. Beverly Garland Sinema'daki gösterimde; Tatmin (Mahmut Telci), Benden Önce (Mehmet Emre Gül), O2 (Naci Anıl Konya), Salkım Söğüt (Ethem Onur Bilgiç) ve Heykel A.Ş (Tuna Tetik) filmleri izleyicilerin beğenisini kazandı. Sinema kariyerinin henüz başında olan genç Türk sanatçıların dünya sinemasının merkezi Hollywood'da temsil edilmesine vesile olan sanat yönetmeni Nalan Kumlalı Atahan, festivale ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türk filmlerinin festival kapsamında gösteriminin bundan böyle de devam edeceğini söyledi. Atahan, şunları kaydetti: 

15 ÜLKEDEN 63 FİLM... 
"Festivalin Kurucu Başkanı Robin Saban'ın nezaket gösterip önerimize sıcak bakması sonucu böyle bir fırsat elde ettik. Türk filmleri bundan böyle önümüzdeki yıllarda da Amerikalı izleyiciyle buluşacak. Kısa metrajlı filmleri, finans ve teknik açıdan zorlansa da sanatsal açıdan geleceğin yapımcıları ve film tarzı hakkında önceden bize ipuçları vermesi açısından değerli görüyorum ve bilhassa bu niteliğiyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Altın Koza Yönetim Kurulu'na ve yapımcı tüm kardeşlerime bu vesileyle tekrar teşekkür etmek isterim." 15 ülkeden 63 filmin yarıştığı 12. Hollywood Öğrenci Filmleri Festivali'nde Hayat Boyu Başarı Ödülü, ABD'li aktör Jeff Doucette'ye verildi. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)