Eski Türkiye Güzeli, Fransız vatandaşı Türk asıllı bir anne ve Amerika'lı aktör bir babanın kızı olarak 17 Haziran 1968 tarihinde ABD Santa Monica'da dünyaya geldi. Türk sinemasında hem Türk hem de Amerikan bir çiftin kızı olarak tanıdık Derya Arbaş'ı. 80'li yıllardan itibaren sinemamıza hizmet etmeye başlayan oyuncunun kanımca en önemli filmi, başrolünü Talat Bulut ile paylaştığı 1985 yapımı 'Kuyucaklı Yusuf' filmidir. Kariyeri boyunca Amerika-Türkiye arası mekik dokuyan sanatçı, sade ve mütevazi bir yaşamı seçmiştir. Arbaş güzelliğiyle ve fiziğiyle her dönem dikkat çekmeyi başarmıştır.
27 Mayıs 2015

Eski Türkiye Güzeli, Fransız vatandaşı Türk asıllı bir anne ve Amerika'lı aktör bir babanın kızı olarak 17 Haziran 1968 tarihinde ABD Santa Monica'da dünyaya geldi. Türk sinemasında hem Türk hem de Amerikan bir çiftin  kızı olarak tanıdık  Derya Arbaş'ı. 80'li yıllardan itibaren sinemamıza hizmet etmeye başlayan oyuncunun kanımca en önemli filmi, başrolünü Talat Bulut ile paylaştığı 1985 yapımı 'Kuyucaklı Yusuf' filmidir. Kariyeri boyunca Amerika-Türkiye arası mekik dokuyan sanatçı, sade ve mütevazi bir yaşamı seçmiştir. Arbaş güzelliğiyle ve fiziğiyle her dönem dikkat çekmeyi başarmıştır.

Derya Arbaş her zaman ilginç yönlerini gözlemlediğim bir oyuncuydu şöyleki, ABD'de doğmuş, farklı bir kültürle yetişmiş, son derece havalı,ve ukala bir portre çizmesi beklenirken Türk halkı onun ülkemizde birçok sanatçıda bulunmayan son derece mütevazi, saygılı, masum, güzel görünümlü duygusal bir kişilik olarak tanıdı. Türk milleti olarak birçok sanatçıdan malesef antipati duyan bir milletiz ama bu hiçbir zaman Derya Arbaş'a karşı oluşmamıştır. Bilindiği gibi aktris Zerrin Arbaş ile hayata veda eden Amerika'lı aktör Dehl Bert çiftinin kızıydı.

Kısacık yaşamında ilk ve tek evliliğini sanat camiasından pek fazla tanınmayan Nihat Polat ile yaptı. 3 yıl sonra çift kültür farklılığından dolayı boşandı. Derya Arbaş ünlü ressam Avni Arbaş'ın torunuydu. Dedesine karşı aşırı sevgisiyle bilinen oyuncu, kendisi vefat etmeden iki hafta önce dedesini kaybetti. Dedesinin vefatına çok üzülen sanatçı, aileden genetik olarak kalp krizi sonucu Los Angeles'taki evinde 35 yaşında hayatını kaybetti. Hem dedesinin hem de Derya Arbaş'ın iki hafta arayla art arda vefatı ülkemizde geniş yankı buldu.

Uluslararası ve Türkiye'deki bazı gazeteler oyuncunun uyuşturucudan vefat ettiğini bile yazmışlardır lakin bu iddialar hem annesi, hem eski eşi, hem de yakın çevresi tarafından yalanlanmıştır. Sadece çok fazla sigara içtiği gündeme getirilmiştir.  Türk sinemasına bir saman alevi misali yıldız adaylarından biriydi oyuncu, hem yeteneği, hem güzelliği, hem de mütevazi yaşamıyla şöhreti hazmedebildi. Evliliğinden önce sunucu Metin Uca ile birliktelikleri olmuştur. Oysaki Türk sineması oyuncudan 80'li yıllardan itibaren daha fazla yararlanabilirdi. O potansiyel Arbaş'ta vardı.

15'e yakın projeyle sınırlı kalabilecek bir oyuncu değildi Arbaş. ilk kamera önüne geçişi annesiyle Cüneyt Arkın'ın başrolünü oynadığı 1974 yapımı 'Battal Gazi'nin Oğlu' filmiyle çocuk oyuncu olarak başlamıştır Arbaş. Müslüman olarak dünyaya gelmeyen sanatçı Müslüman geleneklerine göre defnedilmemiştir aktris. Aktör babası Kızıldereli,Apaçi kökenli olduğu için o gelenek ve göreneklere göre Los Angeles'taki Oakwood Mezarlığına Hristiyan olarak defnedildi. Hem Amerikan hem Türk kültürünü başarıyla barındıran ismi hiçbir şekilde hiçbir olaya alet olmayan unutulmaz güzellerden tam adıyla Derya Zerrin Berti''yi saygıyla anıyoruz.
 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)