26 Aralık 1941 Adana doğumlu olan Şener Şen, Türk sinema ve tiyatro oyuncusudur. Babası Ali Şen de oğlu Şener Şen gibi ünlü bir oyuncudur. Ancak Şener Şen’in dünyaya geldiği yıllarda Ali Şen’in marangozluk yaptığı bilinmektedir.
25 Nisan 2016

26 Aralık 1941 Adana doğumlu olan  Şener  Şen, Türk sinema ve tiyatro oyuncusudur. Babası Ali Şen de oğlu Şener Şen gibi ünlü bir oyuncudur. Ancak Şener Şen'in dünyaya geldiği yıllarda Ali Şen'in marangozluk yaptığı bilinmektedir.

Şener şen oyunculuk kariyerine tiyatro ile başlamıştır. Bir süre tiyatro ile ilgilendikten sonra sinemaya adım atmaya karar verdi ve çoğu filmde figüran rollerde boy gösterdi.

Türkiye sinemasının içinde bulunduğu mali sorunlar nedeni ile çalışacağı kişilere: "Figüran olarak beni de çağırın. Ama bir şartım var, yevmiyemi o gün alayım," dediği söylenmektedir.

Ertem Eğilmez'in yönettiği Hababam Sınıfı filminde oynadığı "Badi Ekrem" rolüyle geniş kitlelerce tanınmış oldu.

Hababam Sınıfı'nda Kemal Sunal ile iyi bir ikili oluşturan Şener Şen, Sunal ile aynı filmlerde rol almaya devam etti. Birlikte oynadıkları Süt Kardeşler, Kibar Feyzo, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Davaro ve Çöpçüler Kralı filmleri sinema salonlarında büyük ilgi gördü. İlyas Salman ile beraber oynadıkları Erkek Güzeli Sefil Bilo, Çiçek Abbas, Dolap Beygiri, Banker Bilo gibi filmlerde üçkâğıtçı, uyanık ve çıkarcı karakterlere hayat veren Şener Şen artık daha ağır rollerde yer almak istiyordu. Ve nitekim bu isteği gerçekleşmiş oldu.

1984 yılında Arzu Film ve Ertem Eğilmez'in desteği ile Şener Şen'in bu zamana kadar oynadığı yardımcı rollerden başrole geçmesi gündeme gelmiştir. Ancak her ne kadar birçok projede başrol teklifi almışsa da "Onların istediği filmi yapmam, başrol oynayacaksam kendi istediğim filmi yaparım" diyerek bu tekliflerin çoğunu reddetmiştir. Şener Şen'in başrolünü üstlendiği ilk film Başar Sabuncu'nun yönettiği  Namuslu isimli film olmuştur. Bu film ile birlikte sinemada sürekli canlandırdığı sahtekar ve üçkağıtçı karakterden sıyrılan Şener Şen, temiz yürekli, insanları kandırmayan iyi insan karakterini canlandırmaya başlamıştır.

Şener Şen'in başrollerini üstlendiği diğer filmler Nesli Çölgeçen'in yönetmen koltuğunda oturduğu Züğürt Ağası, Milyarder ve Muhsin Bey filmleri ile bu iyi niyetli karakteri canlandırmaya devam etmiştir. Bu filmlerin çekimlerine paralel olarak Şener Şen çeşitli ünlü müzikallerde de oyunculuğu ile varlığından söz ettirmiştir.

Şener Şen'in başrolünü üstlendiği diğer bir film olan Arabesk, Ertem Eğilmez'in son filmi olması nedeniyle daha da önem kazanmaktadır. Arabesk filminde Şener Şen, Müjde Ar ile başrolleri paylaşmıştır.

Türk sinemasına damgasını vuran diğer bir film ise Şener Şen'in Uğur Yücel ile başrollerini oynadığı Eşkıya filmi olmuştur. 1996 senesinde çekilen ve Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği Eşkıya filmi 2,5 milyonu aşan bir gişe seyircisine ulaşmayı başarmıştır.

Türkan Şoray ile beraber başrolü paylaştıkları İkinci Bahar dizisi 3 sezon sürdü ve reyting rekorları kırdı. Dizide Antepli bir kebap ustasını canlandıran Şener Şen, izleyicinin gönlünü bir kez daha fethetmeyi başardı. Sinemada olağanüstü bir kariyer geçiren Şen bu esnada birçok festival ödülünün de sahibi olmayı başardı. Yerli ve yabancı film festivallerinde toplamda 3 kez "en iyi erkek oyuncu" ödülünü alması kariyerinin dikkat çekici parçalarından biridir...

İkinci Bahar'dan sonra 2005 senesinde yeniden sinemaya dönüş yaparak Yavuz Turgul'un yönettiği Gönül Yarası isimli filmde başrolü oynayan Şener Şen bu filmde emekli bir öğretmen olan Nazım isimli karakteri canlandırmıştır. Oynadığı bu rol Şener Şen'e 42. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırmıştır.  Bu filmden sonra yine Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı Kabadayı filminde nesli tükenmiş bir kabadayıyı canlandırmıştır. Daha sonrasında 2010 senesinde Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz ile başrolleri paylaşan Şener Şen, Av Mevsimi isimli filmde oynamıştır. 2015 senesinde bir reklam filmi için ekranlara dönünceye kadar 2010 senesinde çekilen bu Av Mevsimi filmi Şener Şen'in kamera karşısına geçtiği son proje olmuştur.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)