19 Ocak haftası 6 iddialı film gösterime giriyor
19 Ocak 2018

19 Ocak haftası nispeten az filmin gösterime girdiği bir hafta. Sebeplerinden başlıcası önemli filmlerin hala vizyonuna ve çok salon sayısına devam etmesi. Bunların başında Cem Yılmaz imzalı Arif v 216, Deliha 2 ve The Post geliyor. Yeni filmler ise 3 yerli 3 yabancı filmden oluşuyor.

Önce yerli filmlere bir göz atalım. İlk filmimiz duygusal film sevenlere hitap edecek olan Rüzgar. Serkan Acar'ın yönettiği filmde Halil Sezai ve Belçim Bilgin başrolleri üstleniyor. Evlilik arefesinde olan ve çocuk konusunu tartışan bir çiftin hayatlarına 10 yaşında bir kimsesizin girmesiyle değişen bakış açıları filmin hikayesini oluşturuyor. İkinci filmizi ise Enes Batur: Hayal mi? Gerçek mi? Youtube fenomeni olan Enes Batur milyonlarca takipçiye sahip. Bu ünü yakalamadan önceki hayatı ve geldiği noktayı anlattığı bu filmi kendisini sanal dünyadan sevenleri salonlara çekecektir. Son yerli filmimize gelince karşımızda Umut Avcıları'nı görüyoruz. Düşük bütçeli bu film, dört arkadaşın zengin olma hayallerini ve hazine arama girişimlerini anlatıyor. 

Haftanın yabancı filmleri daha iddalı yapımlardan oluşuyor. Bunların ilki Coco. Oscar'a aday olması, hatta alması beklenen Coco küçük izleyicileri salonlara çekecektir. Son yıllarda animasyonların kazandığı ivme ve okulların tatile girmesi Coco'yu 1 milyon izleyici barajına kadar götürebilir. İkinci filmimiz ise Tony Gatlif'in son filmi Djam. Bir denizci eksik bir parça buması için yeğenini İstanbul'a yollar. Yolda biri daha hikayeye eklenir ve eğlenceli anlar, kardeşlik ve umutla izleyiciyi etkisi altına alır. Harika müzikler ise her Gatlif filminde olduğu gibi içinizi kırıp kıpır edecektir. Son filmse Oscar'ın yabancı dildeki adayları arasında son 9'a kalan The Insult filmi. İki kişi üzerinden yaşam, politika ve insanlık üzerine derdini anlatan film özellikle festival seven izleyicilerin dikkatini çekecektir. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)