Netflix bu Sevgililer Günü'nde, ilk dizi maratonunu hatırlamaya çağırıyor
07 Şubat 2018

Netflix bu Sevgililer Günü'nde, ilk dizi maratonunu hatırlamaya çağırıyor

Dünyadaki Netflix kullanıcılarının çoğu ortalama 12 gün içinde "teslim oluyor". Türkler ise genelde sadece 6 gün içinde "büyük adımı" atıyor. Tabii ki Netflix'teki ilk dizi maratonundan söz ediyoruz!

14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle Netflix kullanıcılarının "ilk aşk"larını, yani Netflix'teki ilk dizi maratonlarını hatırlamalarını istedik ve gördük ki Türkiye'deki pek çok Netflix kullanıcısı "ilk seferi"ni Pablo Escobar ile yaşamış. Netflix'in Sevgililer Günü araştırmasına göre izleyicilerin çoğu ilk dizi maratonlarını "ağır abiler"le yapmayı tercih etmiş. İlk dizi maratonu listesinde Narcos başı çekerken, sıralamanın başlarında Breaking Bad veVikings de yer alıyor.

Ayrıca Black Mirror ve Stranger Things gibi izleyicide bağımlılık yaratan dizilerin yanı sıra 13 Reasons Why ve Rick and Morty gibi sınırları zorlayan diziler ilk 10'da kendine yer buluyor. Tam sıralama şöyle:

Türkiye'deki izleyicilerin Netflix'teki ilk dizi maratonları:

  1. Narcos
  2. Stranger Things
  3. Breaking Bad
  4. Vikings
  5. 13 Reasons Why
  1. The 100
  2. House of Cards
  3. Black Mirror
  4. Rick and Morty
  5. Marvel's Iron Fist


Dünya genelinde izleyicilerin Netflix'teki ilk dizi maratonları:

  1. Breaking Bad
  2. Orange is the New Black
  3. The Walking Dead
  4. Stranger Things
  5. Narcos
  1. House of Cards
  2. Prison Break
  3. 13 Reasons Why
  4. Grey's Anatomy
  5. American Horror Story


İlk aşk - ilk dizi maratonuyla ilgili araştırmadan çıkan diğer bilgiler ise şöyle:

Netflix'te ilk dizi maratonu ortalama üç gün sürüyor. En az bir yıldır Netflix üyesi olanların yüzde 90'ından fazlası, en az bir kere dizi maratonu yaptı ve bunların yüzde 94'ü ilk yılda bu zevki tattı. İlk aşklar unutulmaz olduğundan, üyelerin yüzde 34'ü, ilk defa maraton halinde izledikleri diziyi daha sonra tekrar seyretti.

Bununla birlikte Netflix araştırması, ilk dizi maratonuna başlama süresinin her geçen yıl kısaldığını gösteriyor. 2012'de Netflix kullanıcılarının büyük bölümü üye olduktan sonraki 20 günde maraton yaparken, bu süre 2017 yılında üç güne indi.

Peki siz Netflix'teki ilk dizi maratonunuzla ilgili ne hatırlıyorsunuz?

İlk dizi maratonunuzu hatırlamıyorsanız, Netflix'te Hesabım sayfasına gidin. İzleme Etkinliği'ne tıklayın ve en aşağı inin. Daha önce izleme geçmişinizi silmediyseniz ilk dizi maratonunuzun hangisi olduğunu görebilirsiniz.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)