!f 2, 33 şehir ve 50 noktada!
07 Şubat 2018

Yeni !f 2 Nedir?

Sinematek ruhu 21. yüzyıla yeni bir şekilde uyarlanıyor. Her ay merak edilen güncel ve alternatif filmler 33 şehir, 50 noktada aynı anda izlenecek, konuşulacak, tartışılacak!

Dokuz yıldır Türkiye ve komşu nölgeye dijital yayınla festival filmlerini taşıyan !f İstanbul, Yeni Film Fonu ortaklığıyla projeyi genişletiyor.

Yeni !f 2 yılın 8 ayına yayılan bir seri olarak karşımızda. Her ay iki filmlik bir seçki tüm Yeni !f 2 salonlarında aynı anda gösterilecek. Film gösteriminin ardından yönetmenlerin katılımıyla yürütülen sohbet Türkiye, Kuzey Kıbrıs, İran ve Filistin'de bulunan Yeni !f 2 salonlarında canlı yayınlanacak.

Kadınlar Var! Hayat Var!

Yeni !f 2 açılışına özel beş filmlik seçkiyle başlıyor. Bu seçkinin odağında kadın hikayeleri var. İran'da geçen hikayesiyle Sadaf Foroughi'nin beğenilen filmi AVA, genç kadınlığın sınır tanımayan enerjisiyle parlıyor. Dans Eden Kızlar kız arkadaşlığın sınırlarını araştırmaya devam ediyor. Brett Morgan, filminde ünlü şempanze hakları savunucusu Jane Goodall'ın maceralı hayatını anlatıyor. Ödüllü kısa animasyon Kötü Kız ise kız çocuklarının hassas ama kırılmaz ruhunu karşımıza seriyor. Önde gelen Türkiyeli belgesel yapımcısı Necla Demirci'nin filmi Yüzleşme ise kadın konusundaki odağımızı tamamlıyor.

24/25 Şubat 2018!

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)