Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'ne aday 5 yerli film bu hafta sonu Başka Sinema kapsamında yönetmenlerinin katılımıyla yeniden gösteriliyor.
08 Şubat 2018

YILIN EN İYİLERİ BU HAFTA SONU BAŞKA SİNEMA'DA!

 Bu yıl 50.'si verilecek Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'ne aday 5 yerli film bu hafta sonu Başka Sinema kapsamında yönetmenlerinin katılımıyla yeniden gösteriliyor.

​​Kadıköy Rexx Sineması'nda gerçekleşecek gösterimler için online bilet satışı başladı. Sinema gişesinden ya da online olarak biletinizi satın alabilirsiniz

http://biletiva.com/place/REXX_SINEMASI 

 İŞE YARAR BİR ŞEY

Tallinn Black NightsAdana Film Festivali, İstanbul Film FestivaliMalatya Film Festivali veBoğaziçi Film Festivali'nden ödüllerle dönen Pelin Esmer'in senaryosunu Barış Bıçakçı'yla birlikte yazdığı İşe Yarar Bir Şey hayatı ve ölümü şairane bir dille anlatmasıyla övüldü. Başak Köklükaya ve Öykü Karayel'in başrolünde yer aldığı film kadın oyuncuların performanslarıyla da öne çıktı.

 KAYGI

Ceylan Özgün Özçelik'in yazıp yönettiği hafıza temalı Kaygı dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl​ Berlinale Panoroma seçkisinde yaptı ve hemen ardından SXSW'ten Luna Gamechanger ödülüyle döndü.Amerika'dan Meksika'ya, Almanya'dan Kazakistan'a 30'dan fazla uluslararası festivalde gösterilen film Türkiye'de Uluslararası Ankara Film Festivali'nden Jüri Özel ve sanat yönetimi ödüllerine layık görüldü. 

 KOCA DÜNYA 

 Dünya prömiyerini yaptığı ​2016 Venedik Film Festivali'nin Yeni Ufuklar bölümünden Jüri Özel Ödülü'yle dönen, Adana Film Festivali'nde En İyi Film, Ankara Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülleri kazananReha Erdem'in ​son filmi Koca Dünya yetimhanede büyümüş iki çocuğun kaçtıkları ormanda yaşamaya başlamasını konu alıyor. 

 KÖRFEZ

Emre Yeksan'ın geçtiğimiz yıl Venedik Eleştirmenler Haftası'nda dünya prömiyerini yapan ​ilk filmiAdana Film Festivali'nden Jüri Özel ve 54. Ulusal Yarışma'dan En İyi Senaryo ödüllerine layık görüldü. Senaryosunda Yeksan'la birlikte kendi kuşağının sevilen isimlerinden öykücü Ahmet Büke'nin imzası olan Körfez, her şeyin sona yaklaştığını düşündüğümüz bir anda bize umutlu bir çıkış kapısı aralıyor.

 SARI SICAK

Fikret Reyhan'ın yazıp yönettiği kapana kısılmış insanların hikayesini anlatan Sarı Sıcak İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film dahil 4​ ödül, Malatya Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin yanı sıra Moskova Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödüllerini ka​zandı.​ İlk filmiyle önemli bir çıkış yapan Fikret Reyhan, hikayesi ve iyi yazılmış karakterleriyle beğeni topladı.

 Program

 

10 Şubat Cumartesi 

 13:00 Kaygı (Ceylan Özgün Özçelik)

15:30 Sarı Sıcak (Fikret Reyhan)

 11 Şubat Pazar

 13:00 İşe Yarar Bir Şey (Pelin Esmer)

15:30 Koca Dünya (Reha Erdem)

18.00 Körfez (Emre Yeksan)

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)