Yönetmen Ümit Ünal ve başrol Demet Evgar filmi anlattı
09 Şubat 2018

Ümit Ünal ve Demet Evgar, Sofra Sırları'nı vizyon öncesi İstanbul Modern'de konuştu

İstanbul Modern Sinema'nın farklı kuşaklardan yönetmenleri ağırladığı "Yönetmenlerle Buluşma" serisinin son konuğu Ümit Ünal oldu. Program dahilinde yönetmen Ümit Ünal, son filmi "Sofra Sırları"nın başrol oyuncusu Demet Evgar ile birlikte İstanbul Modern'de gerçekleşen söyleşide izleyicilerle buluştu

 

İstanbul Modern Sinema'da SİYAD işbirliği ve Türk Tuborg A.Ş.'nin katkılarıyla, Türkiye'nin güncel sinema kültüründe sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenlerin konuk olduğu program Ümit Ünal ile devam ediyor.

 

Ümit Ünal'ın filmografisinden seçilmiş film gösterimleri, sinema yazarlarının sunumları, oyuncu ve film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen programda dün akşam sinema yazarı Müge Turan'ın moderatörlüğünde Ümit Ünal ve Demet Evgar'ın katıldığı bir söyleşi gerçekleşti.

 

Evgar'ın başrolünü üstlendiği ve 16 Şubat'ta vizyona girecek olan yönetmenin son filmi "Sofra Sırları" da dahil Ümit Ünal'ın sineması, yönetmenliği ve senaryo yazarlığı üzerine yapılan söyleşi yoğun ilgi gördü.

 

Sinema yönetmenin sanatıdır

Sinemanın aslında yönetmen sanatı olduğunu dile getiren Ünal, "Film çekmek yönetmenin rüyasıdır. Hepimiz hayatımıza bakıyoruz ve buna bir anlam vermeye çalışıyoruz. Benim de hayatla bir derdim var. Onu da sinema ile anlatmaya çalışıyorum" dedi.

 

Sofra Sırları'nda Neslihan karakterine hayat veren Demet Evgar ise "Senaryoyu okuduğum ilk an itibariyle kafamda Neslihan'ı bu karakteri oynamaya başladım. Oya gibi işlenmiş bir karakter vardı senaryoda" dedi.

 

Program sonunda Türk Tuborg AŞ'ye İstanbul Modern Sinema'ya verdiği destek için plaket sunuldu.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)