İddialı filmin yeni fragmanı görücüye çıktı
14 Şubat 2018

İddialı bir tarihi film "Direniş Karatay" yakında sinemalarda olacak. Bir süredir konuşulan ve çekimleri tamamlanan proje nihayet vizyon tarihini de aldı ve fragmanyayınlandı.

Yönetmenliğini Selahattin Sancaklı, Genel Danışmanlığını Serdar Akar'ın yaptığı, senaryosunu Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok'un yazdığı filmde Karatay'a Mehmet Aslantuğ, Ahi Evren'e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine ise Yurdaer Okur hayat veriyor. Burcu Özberk'in Türkan, Alperen Duymaz'ın Kutay'ı canlandırdığı filmde ayrıca Bahadır Yenişehirlioğlu, Volkan Keskin, Cahit Kayaoğlu, Fırat Temir, Yusuf Aytekin ve Ece Yaşar gibi isimler de yer alıyor. 

KONUSU

Alaaddin Keykubat'ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine Selçuklu devleti tahtına oğlu Gıyaseddin geçer. Fakat Gıyaseddin babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Moğolların unuttuğu çok önemli bir detay vardır, o da dönemin en önemli devlet adamlarından Emir Celaleddin Karatay'ın varlığıdır. Karatay tüm tecrübe ve gücü ile halkı Moğollara karşı büyük bir direnişe hazırlarken kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu'nun tüm sessiz kahramanlarını yanına alacaktır. 

Filmin vizyon tarihi: 9 Mart 2018!

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)