Son başvuru tarihi 20 Temmuz 2018
23 Şubat 2018

4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı!

2014 yılında "Bu Festival Marmaris'in, Marmaris Hepimizin" sloganıyla yola çıkan ve bugün geldiğimiz noktada gerek festivale başvuran film sayısı, gerekse nitelik açısından ülkemizdeki benzer festivaller arasında kısa süre içinde kendisine saygın bir yer edinen Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl Ekim ayında dördüncü kez konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Tamamen gönüllülük esasına dayalı ve bağımsız "MarmariSANart" topluluğunun bir projesi olan festivalimiz sanatı geniş kitlelere ulaştırmayı, alternatif turizme zemin oluşturmayı, yerli ve yabancı genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmayı amaçlıyor. Marmaris'i kısa filmin merkezi konumuna getirerek Marmaris ve çevresinin "kısa film" platosu olarak kullanımı yönünde çalışmalar yapmak, yurtiçinden ve yurtdışından festivale katılan "kısa film" yönetmenlerine film çekme olanağı sağlamak da gelecekteki hedefler arasında yer alıyor.

2017'de yurt içi ve yurtdışından 400'ün üzerinde filmin başvurduğu ve bunlardan 134 tanesinin gösterim programına alınarak, 40 tanesinin ödül için yarıştığı festivalde gösterimi yapılan filmler arasında, uluslararası saygın festivallerde ödül almış filmler de bulunuyordu. Bu yıl daha fazla uluslararası katılım bekleyen festivali ile dünyadaki önemli festivaller arasında işbirliği yapılması, bu festivallere film seçkisi gönderilerek, o festivallerden gelecek filmlerin festivalde gösterilmesinin sağlanması konusunda çalışmaları sürmekte. Ayrıca bu yıl festivale yurtdışından yönetmen, akademisyen ve basın mensuplarının davet edilmesi için girişimlerde bulunulmakta.

 

 Film gösterimlerinin yanı sıra, geçen yıllarda yönetmen, oyuncu, akademisyen ve sinema emekçilerinin sinema sanatı ve sektörü üzerine değişik konulardaki bilgi, görüş ve önerilerini izleyicilerle paylaştığı ve büyük ilgi gören söyleşi, panel ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler bu yıl da festival programının bir parçası olacak. Uluslararası ve Ulusal olmak üzere iki ana bölümden oluşan festivalin Uluslararası kısa film bölümünde sadece film gösterimleri yer alacak ve uluslararası dalda yarışma yapılmayacak. Ulusal bölümde ise kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel filmler izlenip içlerinden gösterim programına ve yarışmaya katılacak filmler belirlenerek  daha sonra ana jüri ve halk  jürisi tarafından her dalın en iyilerine ödül verilecek, Liselerarası Ulusal kısa film yarışma bölümündeki filmler için ayrı değerlendirme yapılmayacaktır. Gösterim programına alınan filmler, festival süresince sinema salonlarında, Kültür merkezlerinde ve akşamları açık hava mekanlarında perdeler kurularak halkla buluşturulacak. Festival Jürisi yönetmen, sinema yazarı, oyuncu, yapımcı, görüntü yönetmeni gibi sanat emekçilerinden oluşacak ve bölge halkını festivale ortak etmek amacıyla bir halk jürisi oluşturularak, halk jürisinde görev yapacaklara yönetmenler tarafından sinema seminerleri verilecek.

Festivale başvurular başlamış olup, son başvuru tarihi 20 Temmuz 2018'dir. Festivalin yarışma bölümüne yalnızca 1 Ocak 2017 tarihinden sonra çekilmiş filmler başvurabilecek. Festival şartnamesi, katılım şartları, başvuru işlemleri ve diğer konularda daha ayrıntılı bilgiye www.marmarisfilmfest.com adresinden ulaşabilir, festivalle ilgili güncellemeleri Instagram'da @marmariskisafilmfest ve Facebook'ta Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali sayfasından takip edebilirsiniz.  

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)