Başka Sinema'da her gün festival var!
28 Şubat 2018

Başka Sinema Mart ayında yine dopdolu ve iddalı bir programla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Gösterimi devam eden filmlere Mart ayında 5 yeni film ekleniyor.

Bunların ilki Mudbound. 4 dalda Oscar adaylığı bulunan film ırkçılık üzerine bir yapım ve Oscar adayı olan ilk kadın görüntü yönetmeninin başarısıyla adından söz ettiriyor. Bir çiftlik satın alan ırkçı aile ve yanlarında çalışan siyahi aile üzerinden dertlerini anlatan film, yılın en önemli filmlerinde. Film, 2 Mart'tan itibaren Başka Sinema salonlarında.

İkinci filmimiz ise Death of Stalin. Stalin'in ölümü üzerine ilerleyen kurmaca hikaye absürt bir komedi sosuyla izleyicilere aktarılıyor. Hiciv konusunda rüştünü daha evvel ispatlayan Armando Iannucci imzası taşıyan filmde Steve Buscemi, Paddy Considine, Jeffrey Tambor gibi tanınmış oyuncular rol alıyor. Film, 16 Mart'ta Başka Sinema'da.

Martı, önümüzdeki ay Başka Sinema'da izleyeceğimiz bir başka filmimiz. Bir çiftlikte sakin bir hayat süren çiftin beklenmedik misafirlerle değişen hayatlarını konu alan filmin yönetmeni Erkan Tunç. Daha evvel İstanbul Film Festivali'ne katılan ve Ankara Film Festivali'nden ödüllerle dönen filmi 26 Mart itibarıyla Başka Sinema salonlarında izleyebilirsiniz.

Aynı gün bir yerli film daha Başka Sinema'da gösterime giriyor. Emre Erdoğdu yönetimindeki Kar son olarak !f İstanbul'da izleyiciyle buluşmuştu. Lise öğrencisi bir grup gencin hikayesinin anlatıldığı film, uyuşturucu müptelası olan ve sevgisizlikle büyüyen nesile bie bakış atıyor ve bunu cesur bir dille yapıyor. 

Filmekimi 2017'de izleyici karşısına çıkan ve oldukça büyük beğeni toplayan Joachim Trier filmi Thelma da Başka Sinema'da görücüye çıkıyor. 30 Mart'ta salonlara uğramaya başlayacak olan film, genç bir kadının arayışlarını, aile ve din üzerinden bol eleştiri yaparak ve biraz da fantastik ögeler kullanarak perdeye yansıtıyor. 







 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)