2 Mart haftası 7 film gösterime giriyor
02 Mart 2018

Bu hafta birbirinde farklı 7 film vizyona giriyor ve gişesi bol bir hafta bekleniyor. Pazar gecesi dağıtılacak Oscar'ların öncesinde iki aday film gösterime giriyor. İlki Mudbound adlı savaş sonrasında geçen ve ırkçılık temalı bir film. 4 Oscar adaylığı olan filmin görüntü yönetmeni ise bu kategoride aday olan ilk kadın olarak tarihe geçti.

İkinci filmse Lady Bird. Amerikalı eleştirmenleri çok etkileyen ve yüksek puanlar toplayan film genç kadın yönetmen Greta Gerwig imzası taşıyor. 5 dalda Oscar adayı olan film bir genç kızın büyüme hikayesine odaklanıyor. Ağırlığı da genç oyunculardan kurulu olan Lady Bir senaryosuyla ön plana çıkıyor.

Sessizliğin Kardeşleri adlı yapım bu hafta vizyona giren filmlerden. Bir belgesel olan film haftanın gerçek öyküye sahip bağımsız yapımı olarak öne çıkıyor. İki kardeşin kendi geliştirdikleri işaret dili üzerinden hikayelerinin anlatıldığı film aralarındaki farkalrı da masaya yatırıyor.

Bu hafta küçük izleyicilerimizi ilgilendiren filme gelince karşımızda Puloi'yi görüyoruz. Çok küçük olduğu için göç edemeyen ve kutuplarda kalmak zorunda kalan Puloi, yeni tanıştığı arkadaşlarıyla kışı atlatmaya ve sevdiği kuşu kurtarmaya çalışır. Çocukalrı alıp gitmek için iyi bir alternatif.

Haftanın korku filmi ihtiyacı ise Biray Dalkıran'dan ama Amerika menşeli ve İngilizce. Melez adındaki film yurt dışında kotarıldı ve bizim sinemalara da bu hafta uğruyor. Hamilelik ve kürtaj kararını tartışan gazeteci aile, İncil ve Musevilik'te yer alan Lilith efsanesi gölgesinde kalırlar ve korku dolu anlar başlar.

Haftanın en çok gişe yapması beklenen yabancı filmi ise Red Sparrow. Francis Lawrence'ın çektiği filmde Oscar Ödüllü oyuncu Jennifer Lawrance başrolde. Bir Sparrow ajanının hikayesinin anlatıldığı filmde bol aksiyon ve politik meseleler yer alıyor. Filmin Lawrance dışındaki oyuncu kadrosu da iddialı.

Ailecek Şaşkınız haftanın en önemli filmi olarak karşımıza çıkıyor. TV dizileri ve gişe başarılarıyla da bilinen Murat Cemcir ve Ahmet Kural bu kez daha modern bir hikayeyle karşımızdalar. Plaza insanları üzerinden hikayesini anlatan ikili aşk sosunu da katarak yine izleyicileri bolca güldürmeyi hedefliyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)