Janber Nak; Onu önce Kafes adlı sinema filmiyle gördük beyaz perde de sonra ise “Tut Yüreğimden Anne” isimli bir filmde göz alıcı performansı ile boy gösteriyor genç oyuncu. Onunla yaptıklarını, yapacaklarını ve geleceğe dair planlarını konuştuk.
15 Mart 2018

Janberk Nak; Onu önce Kafes adlı sinema filmiyle gördük beyaz perde de sonra ise “Tut Yüreğimden Anne” isimli bir filmde göz alıcı performansı ile boy gösteriyor genç oyuncu. Onunla yaptıklarını, yapacaklarını ve geleceğe dair planlarını konuştuk.

Sinematürk -  Seni tanımak istiyoruz kendinden bahsedeceğin kısa pir paragraf yazman gerekse başlıkları neler olurdur acaba?

Janberk Nak -

19 yaşındayım ve şuan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim. Sinemayı tiyatroyu ve okumayı seviyorum. Gündemi ve uluslararası ilişkileri takip etmeyi seviyorum. Son olarak da çoğumuz gibi ben de aileme çok düşkünüm.

Sinematürk -  Sevgili Janberk öncelikle oyunculuk serüvenine nasıl başladın onu bilmek istiyoruz.

Janberk Nak -  Ailem benim iyi bir taklitçi olduğumu söyler. Aslında rol yapmaya küçüklüğümden itibaren başladığımı söylesem, doğru söylemişim olurum. Ama ilk sahne önüne çıkmam ilk okuluma dayanıyor. Bu da nerden baksak 10 sene öncesi demek. Bir çok tiyatroda ve sahne önü gösterilerinde rol aldıktan sonra ilk kez 2009 Yılında, değerli ustalar Cihat Tamer, Tuluğ Çizgen Murat Serezli ve Turgut Tunçalp'in de olduğu Çılgın Kanal adlı dizide 5 bölüm oynadım ve ilk kamera önü deneyimim gerçekleşmiş oldu. Ardından ingilizce müzikallerde rol aldım ve 2015 de Kafes filminde Kadir karakterini canlandırdım. Ve en son bildiğimiz üzere belki de en sorumluluk ve önem yüklü karakterimi de bu sene Tut Yüreğimden Anne filmiyle canlandırdım.

568rturur

Sinematürk - "Tut Yüreğimden Anne" filminde gerçekten çizgi üstü bir performans gösterdiğini belirtmeliyiz bu denli genç bir oyuncudan bu kadar usta işi bir oyunculuk görünce sormadan edemedik. Bu özel ve zor role nasıl hazırlandın?

Janberk Nak- Öncelikle teşekkür ederim güzel sözleriniz için rolüme ve karakterime hazırlanırken çok araştırdım. Aceleci davranmak istemedim çünkü bu rol sıradan bir abi rolü özelliklerini taşımıyordu. Kardeşine karşı davranışlarını, ailesine karşı tavırlarını ve kendi içinde yaşadığı yüzleşmeyi en doğal ve gerçek halinde yansıtmak için yapımcımız Yasemin Hanım ile analiz yaptım. Yaman'ın duygusal olarak değişkenlik gösterdiği ve iniş çıkış yaşadığı çok zaman oldu filmde, oyunculuğumu ve bu iniş çıkışların oturmasını sevgili Murat Çağlar abimle yaptığım denemelere borçluyum. Ayrıca da hiç unutmam sahne sonunda Sermiyan Abi beni odaya götürüp özel olarak direktif vererek sahneyi bambaşka bir duyguya sahip olmasını sağlaması ve keza Naz ablamın da en başından sonuna kadar bana karşı her zaman verdiği destek ve değerli yönetmenlerimizin de ince dokunuşları bu karakterin oturmasında büyük rol oynadı.

Sinematürk - Bu genç yaşta oyunculukta çıtayı bu kadar yükseltmiş olmak seni ilerideki rollerin için korkutmalı bence, gelecekte bu performansı aşmalı yahut en azından tekrarlamalısın be seni hiç endişelendirmiyor mu?

Janberk Nak -  Korkutmaktan ziyade benim için büyük bir motivasyon kaynağı olacağına eminim. Oyunculuk kariyerimde yüksek ve altından kalkılması zor bir rol olduğu zaman umutsuzluğa kapılmak yerine geçmişte başardıklarımı hatırlayarak ve ailemin her zaman bu konuda bana desteğini hissederek üstesinden gelebileceğimi düşünür ve elimden gelenin en iyisini yaparım. Seçme şansım olsa oyunculuk sınırlarımı zorlayacak ve bana gerçekten yeni bakış açısı katacak

789tıtyıtyıd

Rolleri seçerim sanırım.

Sinematürk - Kariyer planın var mı? Varsa nasıl bir plan ve 5 yıl sonra nerede olmak istiyorsun?

Janberk Nak - Okuluma büyük hevesle girdim. Küçüklüğüm İstanbul Üniversitesi'nin tarihi anakapısına bakarak ve hayal ederek geçti bu konuda kendime donanım katmaya çalıştım şuan 3. Yabancı dilimi katmaya hazırlanıyorum ve bu 5 sene içeresinde 3 dili akıcı şekilde konuşarak bölümümün ve okulumun getireceği fırsatları da değerlendirebileceğim bir kariyer hedefliyorum. Oyunculuk teklifi geldiğinde de tabiki ki ailemle konuşarak bir karara varıp değerlendirme aşamasına alabiliriz. Ama tabiki oyunculuk konusunda da hedeflerim var ikisini bir arada yürütmeyi hedefliyorum.

Sinematürk - Yine "Tut Yüreğimden Anne" Filmine dönelim, Otizm hakkında bıçak sırtı bir projede yanlış anlaşılmaya çok ta yakın bir karakteri ustalıkla canlandırdın etrafında, ailende yahut yakın çevrende gördüğün bir durum mudur otizm yoksa film sayesinde mi tanıştın otizm ile?

Janberk Nak - Ailem benim farkında bir birey olarak yetişmem için çok çabaladı ve tabiki otizm hakkında farkındalığa sahibim ancak bu projeyle beraber kendimi otizmli bir kardeşe sahip olurken buldum ve proje sonunda da farkındalık boyutum ve bakış açım genişledi. Dediğiniz üzere yanlış anlaşılmamak için araştırma ve gözlemlerimizi filmin başından sonuna kadar yaptık. Yanlış yapmamak için ince eleyip sık dokudum ancak yine de bir hatam olduysa sizin aracılığınızla da özür dilemiş olayım.

846u8rur

Sinematürk -  Çok gençsin ve yakışıklısın fakat kariyerinin hemen başlarında çok özel ve çok spesifik bir karakter canlandırdın, Belki de bir rol ayrımında olduğunun farkında değilsin. Hadi gel küçük bir tahmin oyunu oynayıp senin için iki kariyer planı önerelim. Acaba hangisi seni daha çok ilgilendiriyor?

 A -  Genç kızların sevgilisi  çok ünlü, çok popüler bir Janberk m olmak isterdin?

B - Yoksa Zor rollerin adamı, oyuna ve oyunculuğa  kafayı takmış ,sürekli kendini aşmayı seçen ve deneyen Janberk olmayı mı?

Seçimin hangisi ve neden onu seçerdin?

Janeberk Nak - Saydığınız ilk seçeneğin sanırım benim yaşımdaki birçok oyuncu için çok cazip ve göz boyayan bir seçenek olduğunu ancak bir o kadar da geçici olduğunu düşünüyorum.  Hazırda bir düzenim var ve sosyal medyadan gelen tepkiler beni çok mutlu ediyor. Ancak beni tanımlayan seçenek daha çok ikinci seçenek. Kendi hedeflerimi aşmak ve oyunculuğumu her geçen gün daha ileriye götürmek daha çok beni tanımlıyor.Sinema sektörümüzün gelişmesine paralel olarak seyircilerimizin ilgisi ve bakışaçısı da gelişti. Doğru ve içten oyunculuğu değerlendirmede ve gözlemlemede geliştik. Dolayısıyla işimi iyi yaptığım sürece ilginin ve tebriklerin de performanslarıma paralel olarak geleceğini düşünüyorum. Buna örnek olarak da bu projede ailelerimizden gelen tepkileri örnek olarak gösterebilirim. Söyledikleri övgü dolu sözler benim için büyük kazanç anlamına geliyor. Söyledikleri hiçbir sözü unutmadım ve tekrar hepsine teşekkür ederim.

Sinematürk - Bir sonraki projen hakkında bir teklif, bir beklentin, bir tahminin yahut olursa şahane olur dediğin bir durum var mı?

Janberk Nak -  Dram oynamayı ve doğal duygularla insanların kalplerine dokunabilmeyi çok sevdim ve tekrar oynamak isterim ancak ters köşe yapıp komedi de veya korku filminde de oynamayı denemek ve kendimi az önce belirttiğim gibi bu konuda deneyerek zorlamayı da isterim. Neden olmasın?

dtıdkdty

Janberk Nak- Bize kendini anlatacak tek kelimelik ip uçları verebilir misin? Örneğin Rengin, Semtin, Kitabın, altılı çizili iki mısra gibi favori tercihlerin var mıdır yoksa bunu sbasma kalıp bulan biri misin?

Janberk Nak -  Duygusal, sürekli araştıran, Kadıköylü dolayısıyla Sarı-Lacivert, kitap olarak da son okuduğum kitap Sapiens'i söyleyebilirim. Ve altı çizili iki mısra da

Mevlana'nın "İnsanın değeri gözünün gördüğü kadardır, baktığı kadar değil." sözü hep aklımdadır ancak bunlar basmakalıp değildir her zaman başka fikirlere açık olurum.

Her şey için çok teşekkür eder başarılarının devamını izlemekten büyük keyif alacağımızı bilmenizi isteriz.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)