1 Film 1 Konuk' serisinin Mart ayı programı belli oldu.
16 Mart 2018

Antalya'da "Gurbet Kuşları"

Muratpaşa Belediyesi, Altın Portakal ödüllü Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturduğu "1 Film 1 Konuk" serisinde bu ay, festivalde ilklerin sahibi yönetmen Halit Refiğ'in Gurbet Kuşu filminin gösterimini gerçekleştirecek. Muratpaşa Belediyesi, 54'üncü yılını geride bırakan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal uzun metraj film yarışmasında ödüle uzanan filmleri sinemaseverle buluşturduğu '1 Film 1 Konuk' serisinin Mart ayı programı belli oldu.


Seride bu ay, 1964 yılında yapılan ilk festivalde 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' ödüllerine layık görülen ve yönetmenliğini Halit Refiğ'in yaptığı 'Gurbet Kuşları' filminin gösterimi gerçekleştirilecek. 17 Mart Cumartesi saat 15.00'te Elmalı Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi üzerinde bulunan Antalya Kültür Sanat'ta yapılacak gösterim söyleşiyle devam edecek. Söyleşiye yönetmen Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ve sinema yazarı Alican Sekmeç katılacak.

Senaryosunu Orhan Kemal ve Halit Refiğ'in yazdığı 1964 yapımı Gurbet Kuşları, Orhan Kemal'in 1962 yılında yayımlanan Gurbet Kuşları adlı romanından uyarlandı. 1. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerine layık görülen film, Kahramanmaraş'tan İstanbul'a daha iyi bir yaşam sürebilmek için gelen bir ailenin verdiği yaşam mücadelesini anlatıyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)