"Eğreti Gelin Lâdik, kendini fark ediş ve kadınların sıkıştırılmış dünyalarından bir nevi kurtuluş hikayesi..."
28 Mart 2018

"EĞRETİ GELİN LADİK" 13 NİSAN'DA VİZYONA MERHABA DİYOR!

Yönetmenliğini Zaim Güvenç ve Deniz Güvenç kardeşlerin üstlendiği, senaryosunu Zaim Güvenç'in Şükran Kozalı ile birlikte yazdığı "EĞRETİ GELİN LADİK"; Sinemedya Yapım ve Film Tayfası ortak yapımıyla 13 Nisan'da vizyonda izleyicisiyle buluşuyor.

Filmin başrollerini Yeşim Salkım ve Sevinç Meşe paylaşırken, diğer rollerde Deniz Güvenç, Zaim Güvenç, İlkay Kayku, Özgür Bacaksız, Merve Aslan Alekber Alekberov, Hakan Eren, Zeynep Aytek Metin, Kerem Poyraz Kayaalp, Gül Gökçe, Nalan Güreş Demirel ve Tarık Günersel bulunuyor.

 

"Eğreti Gelin Lâdik, kendini fark ediş ve kadınların sıkıştırılmış dünyalarından bir nevi kurtuluş hikayesi..."

Kostak Emine yıllar boyunca Eğreti Gelin olarak yaşadığı için yaşadığı çevre tarafından dışlanır ve yalnızlığa itilir. Üstelik artık Eğreti Gelin olarak bile yaşamıyordur Emine. Genç ve güzel bir kadın olan Lâdik, eskiden Eğreti Gelin olduğu için annesi Kostak Emine'ye tepki duymaktadır. Kocasından da ayrılıp Denizli'den Ankara'ya doğru bir yolculuğa çıkar. Çocukluk arkadaşı Aynimah'ın desteğiyle, Meserret Kahvesi adlı nostalji mekânında müzik öğretmeni olarak çalışmaya başlar. Burada tanıştığı Kerem'le, zaman geçtikçe, duygusal bir birliktelik yaşar. Fakat Lâdik, zamanla insanların para için hırslarını görecek ve kendini hırslı insanların arasında bulacaktır.

Bir zamanlar ağır bir şekilde eleştirdiği annesiyle vuslatı mümkün müdür? Peki zaman, Emine ve kızı Ladik'i yakınlaştıracak mıdır?

 

"Dışlanmışlığı ile topluma göz gezdiren bir Eğreti Gelin: Kostak Emine"

Yeşim Salkım, filmde Kostak Emine karakterine hayat veriyor. Kostak Emine, kadının sıkışmışlığını ve bu noktadan hareketle onun serbestleşmesini büyüleyici oyunu ile gözler önüne seriyor. Kostak Emine karakteri, bu filmde 2000'li yıllara taşınıyor. Öte yandan geçmişte olduğu gibi kadın günümüzde de eziliyor gün gün yok ediliyor adeta. İlk Eğreti Gelin filmi ile bu filmin Eğreti Gelin Ladik'in neredeyse tek ortak paydası.

Kostak Emine, dışlanmışlığı ile bir yandan topluma göz gezdiriyor. Birçok maske altında, kadının metalaştırılmasına da Kostak Emine'nin gözünden şahit olurken, eğreti gelin olan Kostak Emine bir taraftanda kendini kadınlığını fark ediyor.

 

Filmin müzikleri

Eğreti Gelin Lâdik, ilgi çekici müziklerle karşımıza çıkıyor. Ossi Müzik desteğiyle elden geçirilen filmin müzikleri arasında Sezen Aksu'dan Işıl Yücesoy'a birçok sanatçının filmde şarkıları yer alıyor. Filme özgün müzik yapımında Noyan Erdal, Övgü Özparlak ve Sedat Akdağ destek olurken; Orhan Güvenç, Figen Genç, Şafak Yaşar ve Çağla Serin Özparlak ve Hüseyin Kağıt ise birbirinden güzel şarkılarla yorumlarını katıyorlar.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)