Ön eleme sonuçları 19 Nisan 2018 de, kazanan projeler ise 19 Haziran 2018'de açıklanacak.
30 Mart 2018

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 15 yıldır destek veren TÜRSAK Vakfı'nın gerçekleştirdiği "Geleceğin Sineması"na başvurular yoğun ilgi üzerine 6 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Proje kapsamında bu yıl 20 kısa film, genç yönetmenlerin hayallerinden beyazperdeye aktarılacak.

Türkiye çapında sinema öğrencilerinin daha kaliteli filmler yapmalarını sağlamak amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Geleceğin Sineması"na başvurular 6 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Öğrenci sayısını karşılamaya yetmeyen stüdyo ve yapım aşaması ile yapım sonrasında gereken teknik ekipman açığını kapatarak hayallerin özgürce gerçekleşmesine imkân sağlamayı amaçlayan "Geleceğin Sineması" bu yıl 15'inci kez gerçekleştiriliyor.

Filmler için 8 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak başvuruları, sinema sektöründe her bir alanında bir marka haline gelmiş usta isimler değerlendirecek. 15. Geleceğin Sineması JürisiYönetmen Abdullah Oğuz başkanlığında; Vildan Atasever, Caner Özyurtlu, Zafer Külünk, Ceylan Özgün Özçelik, Serdar Kökçeoğlu ve Selçuk Yavuzkanat'dan oluşuyor.

Değerlendirme sonucu 20 projeye 30.000 TL verilirken ilk 3'e giren projelere de post prodüksiyon desteği sağlanacak.

Ön eleme sonuçları 19 Nisan 2018 de, kazanan projeler ise 19 Haziran 2018'de açıklanacak. Filmlerin son teslim tarihi ise 8 Haziran 2018

Geleneksel olarak 15 yıldır başarıyla gerçekleştirilen "Geleceğin Sineması" yarışması ile öğrencilere post prodüksiyon dahil 1.500.000 TL değerinde maddi ve ayni destek yaratan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), bir yandan Türk sinemasının geleceği için ışık yakarken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)