Sinan Tabanlı ve İlhan Akgül'ün yönettiği Türkiye-Belçika ortak yapımı Son Oyun / Last Game 20 Nisan'da Derin Film dağıtımıyla vizyona giriyor.
16 Nisan 2018

Sinan Tabanlı ve  İlhan Akgül'ün yönettiği Türkiye-Belçika ortak yapımı Son Oyun / Last Game 20 Nisan'da Derin Film dağıtımıyla vizyona giriyor.

Ali Sürmeli, Recep Yağızoğlu, İlhan Akgül, Deniz Oral, Hilal Sönmez, Begir Memeti, Memet Işık, Enver Ağım, Richard De Maare, Taner Yıldız, Truus de Boer, Deniz Önel ve Memet Uzun gibi oyuncuların rol aldığı film pişmanlık duygularıyla boğuşan yaşlı bir gangsterin vicdani borcunu ödemek için genç bir tetikçiyle birlikte suç dünyasından bazı insanları tek tek infaz etmesini anlatıyor. Ama suç dünyasının bataklığı intikam almak isteyen bu ikiliyi tekrar içine çeker...

Konusu;

80'li yıllarda ASALA ile mücadele uğruna Avrupa'ya gönderilen ve sonrasında yeraltı dünyasında karanlık bir geçmişi olan Meftun Taylan ömrünün sonuna yaklaşmaktadır. İşlediği suçların gölgesi altında pişmanlıklar yaşayan yaşlı adam, vicdani dengesini yeniden sağlamak için kusursuz bir plan yapar. Kendi geçmişini andıran ve topluma zarar veren bazı kişi ve suç örgütlerini temizleyerek Tanrıyla arasındaki vicdani hesabı kapatmak ister. Bu doğrultuda önce yakın çevresinden bazı isim­ler tespit eder. Daha sonra Türkiye'den Çerkez adlı soğukkanlı bir tetikçi getirir.

Tespit ettikleri isimlere birer birer suikastler düzenlenir. Ritüeli andıran şiddetli cinayetler Meftun ve Belçika-Türk yeraltı dünyasına ait gizemleri ifşa eder. Operasyon Meftun'un ruhsal dengesini sağlamak yerine daha fazla bozar. Özgürlüğünü satın alma vaadiyle gelen Çerkez'i ise, amacına ulaşmak için son bir görev beklemektedir. Kendine has bir kader inancı olan Meftun, ikilinin akıbetini kaderin ellerine teslim eder.

 

Yönetmenlerin notu

Son Oyun, suç/dram/aksiyon türünde ilk uzun metrajlı filmimiz.Avrupa'da casusluk ve mafya ekseninde geçen yaşanmış hikayeleri dinlediğimizde bunları beyazperdeye taşıma arzumuz doğmuştu. Zira konusu hem yaşadığımız ülke olan Belçika'yı hem de doğup büyüdüğümüz Türkiye'yi ilgilendiriyordu.Buradan esinlenerek senaryosuna ve çekimine başladı­ğımız Son Oyun'u uzun uğraşlar sonunda bitirdik. Yapım aşamasında bir çok kültürden sinemacı ile buluşup ça­lışma imkanı elde ettik. Avrupa'nın kendine has mekan­ları ve sinema tekniğini kendi hikayemizle harmanladık. Ve neticesinde ortaya "Son Oyun", nam-ı diğer "TheLast Game" çıkmış oldu.

 

Yapımcıların Notu
Bu iki yönetmen bir ilki başarıp Belçikalı oyuncular ile Türkiye'nin tanın­mış oyuncularını (Ali Sürmeli, Deniz Oral) buluşturdular ve Belçika'da multikültürel bir proje gerçekleştirdiler. Bestelerini Türkiye'nin başa­rılı film müzisyenlerinden Yıldıray Gürgen'in üstlendiği film bu anlam­da Belçika'da bir ilki gerçekleştiriyor.

Belçika'da radyo ve televizyon yapımcılığı yapan Mustafa Bağcı, eki­bin daha önce yaptığı kısa filmlerden ve "Son Oyun" filminin senaryo­sunu okuyup potansiyelinden etkilenir ve Belçika'nın saygın yapımcı­larından Joseph Rouschop (TarantulaFilms) ile irtibata geçer. Filmin hem Avrupa ülkelerinde hem de Türkiye ve Orta Doğu'da başarılı olacağına inanan Mustafa Bağcı, JosephRouschop'u projeye ikna etmeyi başarır. Tarantula& M-Production ortak yapımı ile filmin çekimleri tamamlanır.

Filmin post produksiyonu için ekip Genk şehrinde belediye başkan yardımcılığı yapan Ali Çağlar'a başvurur ve Ali Çağlar ekibi C-mine Crib'den Peter Vandeurzen ile tanıştırır. Bunun devamında Peter bir diğer Belçika'lı yapımcı olan Erik Goossens'i projeye ikna ederek fil­min post-pro kısmını birlikte tamamlarlar.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)