Sessiz klasikler SALT Beyoğlu'nda!
18 Nisan 2018

SALT Beyoğlu'nda
Uzun Perşembe
Sovyet sinemasının en önemli filmlerinden, Aleksandr Dovjenko'nun 1930 yapımı sessiz klasiği Zemlya [Toprak], müzisyen Ekin Fil'in performansı eşliğinde Açık Sinema'da.

Canlı müzik performanslarıyla gerçekleştirilecek üç sessiz film gösteriminden oluşan Sinemanın Sesi programı 26 Nisan Perşembe saat 20.00'de Zemlya [Toprak] ile başlıyor. Aleksandr Dovjenko'nun 1930 tarihli başyapıtının Açık Sinema'daki gösterimine müzisyen Ekin Fil'in performansı eşlik edecek.

Devamlılık Hatası kapsamında yürütülen ve temsilî bir "üretim bandı" çevresinde sergi süresince istihdam edilen beş kişi ve mekâna gelenlerin diyaloglarıyla şekillenen İşsiz İşçiler-sana yeni bir iş buldum! (2006-2018) performansı 19.00'a kadar sürecek. Aydan Murtezaoğlu ve Bülent Şangar'ın Forum'da konumlanan bu ortak üretimiyle başlayan serginin devamı ikinci ve üçüncü katlarda görülebilir.

Uzun Perşembe'de ayrıca, SALT Beyoğlu'nun yeniden kullanıma girmesiyle açılan Mutfak ile yeni mekânıyla İstiklal Caddesi'ne dönen Robinson Crusoe 389 kitabevinin yanı sıra, SALT Galata'da yer alan diğer ilkbahar sergisi Tanımsız Hizmetler Bürosu saat 22.00'ye kadar açık.

SİNEMANIN SESİ

26-28 Nisan
SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Açık Sinema'da 26 Nisan Uzun Perşembe'sinde başlayacak Sinemanın Sesi programında, 1920-1930 aralığından seçili üç sessiz film canlı müzik performansları eşliğinde gösterilecek.

26 Nisan Perşembe, 20.00
Süre: 76 dakika
Aleksandr Dovjenko'nun başyapıtı ve Sovyet sinemasının en değerli yapımlarından biri olarak nitelenen, 1930 tarihli Zemlya [Toprak] filmine müzisyen Ekin Fil eşlik edecek.

27 Nisan Cuma, 19.00
Süre: 38 dakika
Dimitri Kirsanoff'un 1930'lar Fransız şiirsel gerçekçiliğinin habercisi addedilen, 1926 tarihli Ménilmontant filminin gösteriminde Egemen Kırkağaç, Ege Tülek ve Alper Yıldırım, akustik elemanlar ve elektronik sesleri bir arada kullanarak bir performans gerçekleştirecek.

28 Nisan Cumartesi, 18.00
Süre: 78 dakika
Japonya'nın sessiz klasiklerinden, Teinosuke Kinugasa'nın 1926 tarihli gerçeküstücü filmi Kurutta ippêji [Deliliğin Hizmetinde], genellikle gece yürüyüşleri ya da karanlıkta uzanırken dinlenmesi tavsiye edilen Sumatran Black müzikleri eşliğinde gösterilecek.

SALT ve Fol iş birliğinde düzenlenen bu program herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Filmler, dağıtımcılar tarafından sağlanan orijinal data olarak gösterilecektir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)