Başvurular 25 Mayıs'ta açılıyor...
24 Mayıs 2018

​18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, Uzun Metraj Film Yarışması Başvuruları Başlıyor!

Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından TÜRSAK Vakfı işbirliği ile 14-19 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek 18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'ne başvurular 25 Mayıs Cuma günü açılıyor.

Sinema sanatı aracılığıyla Türkiye ve Almanya toplumları arasındaki ekonomik ve kültürel paylaşımı artırmayı ve birlikte yaşam kültürüne katkıda bulunmayı amaçlayan Türk Film Festivali | International / Frankfurt/M. her yıl Türk sinemasının nitelikli örneklerini Almanya'da geniş kitlelerle buluşturuyor. 

Filmhaus Frankfurt, ABG/Saalbau GmbH, Amt für Kommunikation und Stadtmarketing Frankfurt, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Kültür Ateşeliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst desteği ile gerçekleştirilecek olan Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında Türk sinemasının uluslararası planda temsiline ve tanıtımına katkıda bulunmayı hedefleyen "Alman Sinemacılar Gözüyle Türk Filmleri Yarışması" bu yıl 7. kez düzenlenecek.

Yapımcı ve yönetmen Gani Müjde, yönetmen Ezel Akay, yapımcı Şükrü Avşar, sinema yazarı Mehmet Açar, kurgucu Çiçek Kahraman, oyuncu Vildan Atasever, oyuncu Tarık Ünlüoğlu'ndan oluşan Türkiye Jürisi tarafından seçilerek yarışmaya alınacak uzun metraj filmler, Alman sinemacılardan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.  Alman Jürisinin değerlendirmesi sonucunda belirlenecek olan "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Müzik", "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Erkek Oyuncu" kategorilerindeki 7. Altın Elma Ödülleri, 18. Türk Film Festivali | International / Frankfurt/M.' in kapanış töreninde sahiplerini bulacak. 

2017-2018 Türkiye yapımı filmlere açık olan Frankfurt Türk Film Festivali'nin, Uzun Metraj Film Yarışması'na katılmak isteyen film sahipleri festivalin web sitesindeki online başvuru formu ile en geç 25 Haziran Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar [email protected] adresine resmi başvurularını yapabilecekler.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)