"Sessizliğin Kardeşleri" ve "Hekim"e ödül
13 Haziran 2018

DOCUMENTARİST 11. İSTANBUL BELGESEL GÜNLERİ 

Documentarist 11. İstanbul Belgesel Günleri'nde Yeni Yetenek Ödülü "Sessizliğin Kardeşleri"ne verildi. "Hekim" adlı kısa belgesel ise Jüri Özel Ödülü'ne değer bulundu. Festival, 14 Haziran Perşembe akşamı kapanış töreniyle sona erecek.

9 Haziran'da başlayan ve film gösterimlerinin yanısıra atölye, forum, söyleşi etkinlikleri ile devam eden Documentarist 11. İstanbul Belgesel Günleri'nde Hollandalı usta belgeselci Johan van der Keuken adına verilen Yeni Yetenek Ödülü'nün sahipleri belli oldu. 

Ahmet Soner, Emine Emel Balcı, Didem Dayı ve Sedat Şahin'den oluşan jüri Yeni Yetenek Ödülü'nü Taylan Mintaş'ın aralarında özel bir işaret dili geliştirten iki kardeşi anlattığı "Sessizliğin Kardeşleri"ne verdi. Yavuz Üçer'in yönettiği, geçimini kağıt toplayarak sağlayan Suriyeli bir göçmen çocuğun hikayesi "Hekim" ise Jüri Özel Ödülü'ne değer bulundu.

Festivalde gösterilen yerli filmler arasındaki birinci veya ikinci filmleri değerlendiren JvdK Yeni Yetenek Ödülü jürisi bu sene bir üyesi eksik olarak görev yaptı. Jüriye davet edilen Suriye uyruklu sanatçı ve kameraman Ramia Suleiman vize alamadığı için Türkiye'ye gelemedi. Suleiman, festivalde gösterilen Hollanda yapımı "Uzun Dönem" (The Long Season) adlı filmin de görüntü yönetmenliği üstlenmişti.

11. Documentarist'in ödülleri 14 Haziran Perşembe akşamı Bova'da gerçekleşecek Ödül Töreni ve Kapanış Partisi ile sahiplerine verilecek. Festival atölyelerinde üretilen filmlerin de gösterileceği kapanış partisi Country for Syria grubunun konseriyle son bulacak.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)