“Kelebekler”, Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.
19 Haziran 2018

TOLGA KARAÇELİK'İN "KELEBEKLER"İNE BİR ÖDÜL DE

BÜKREŞ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ'NDEN!


Hem gişedeki başarısı hem de festivallerden aldığı ödüllerle büyük ses getiren "Kelebekler"e bir ödül de Bükreş'ten! Başarılı yönetmen Tolga Karaçelik'in filmi "Kelebekler", Bükreş Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü.

 

Doğu Avrupa'nın önemli festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Bükreş Uluslararası Film Festivali, 11-16 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalışmaları nedeniyle törene katılamayan yönetmen Tolga Karaçelik, gönderdiği kısa bir video ile "Kelebekler"i bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerini iletti.


Tolga Karaçelik
, yazıp yönettiği bir garip aile komedisi "Kelebekler" ile Sundance Film Festivali 2018'de tarihi bir başarıya imza atarak, Dünya Sineması Büyük Ödülü'nü kazanan ilk ve tek yerli yapım oldu. Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncuların rol aldığı film, Avrupa prömiyerini ise 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yaptı.

 

30 Mart'ta Türkiye'de vizyona giren ve gişede büyük bir başarı elde eden film ayrıca, 37. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü (Tolga Tekin); 29. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tuğçe Altuğ), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Gülçin Kültür Şahin) ve En İyi Kurgu (Evren Luş) ödüllerini kazandı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)