Etkinlik 28 Temmuz'a kadar devam ediyor.
19 Haziran 2018

Kumsalda

08 Haziran - 28 Temmuz 2018

Pera Film yaz aylarını Kumsalda programı ile karşılıyor! Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün 1870'lerden 20. yüzyıla, deniz hamamından plaja geçişin hikâyesine odaklanan İstanbul'da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji sergisi kapsamında sunulan program, sinemada bir mekan olarak kumsalın işaret ettiği anlamların izini sürüyor.

Romantik bakışın ve keyifli anların temsili kumsalın, karanlık tatil hikayelerinin başlangıcına da dönüşebildiği programda; Fransız Yeni Dalga Akımı'nın temsilcilerinden Éric Rohmer'in Pauline Plajda (Pauline at the Beach) ve Yaz Tatili (A Summer's Tale) filmlerinden, Michelangelo Antonioni'nin Macera (L'Avventura), Jacques Tati'nin Bay Hulot'nun Tatili (Mr. Hulot's Holiday), Otto Preminger'in Günaydın Hüzün (Bonjour Tristesse) gibi çeşitli sinema klasiklerinin yanı sıra, Asghar Farhadi'den Elly Hakkında (About Elly), Ulrich Seidl'dan Cennet: Aşk (Paradise: Love) ve Yorgos Lanthimos'dan Kinetta gibi yakın dönemden filmler de yer alıyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)