Festival 3-4-5 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenecek
27 Temmuz 2018

ULUSLARARASI TRUVA ATI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı. 3 - 4 -5 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kısa film festivaline yurtiçi ve yurtdışından yüksek bir katılım bekleniyor.    

Ülke sinemasının gelişimine katkı sağlayacak yeni sinemacıları teşvik etmek, farklı kültürlerden gelen kısa filmleri seyirciye ulaştırmak, festival aracılığıyla uluslararası kültürel diyaloğu geliştirmek, kısa filmlerin yapımını özendirmek, farklı tür ve temalı kısa filmleri mümkün olabildiğince daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak, bir festival kültürü içerisinde alanında yetkin profesyoneller ile atölyeler, söyleşi ve paneller düzenleyerek sinemanın tartışılacağı nitelikli bir platformu sağlamak, festival aracılığı ile Çanakkale'nin kültürel bir marka olarak tanınırlığına katkı sağlamak festivalin temel amaçları arasında.

Yarışma bölümünde tema ve tür kısıtlaması olmayan, başvuruların ücretsiz olduğu festival için son başvuru tarihi 1 Eylül 2018. Festivalde kısa film gösterimlerinin yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı söyleşiler de gerçekleşecek. Yarışma sonucunda kazananlar arasında 1.ye 7.000 TL, 2.ye 5.000 TL, 3.ye 3.000 TL para ödülü verilecek. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen festivale, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı da destek veriyor.  

Festivale başvuru ve ayrıntılı bilgi için;

http://www.truvaatikff.org/

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)