16 - 24 Kasım tarihleri arasında geçerlidir
11 Eylül 2018

ESKİŞEHİR ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ YARIŞMA BAŞVURULARI BAŞLADI!

16 - 24 Kasım 2018 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, "Kısa Film Yapım Destek" ile "Sinema Kültürüne Katkı Yarışması" şartnamesi festivalin resmi internet sitesi www.eskfilmfest.comadresinde yayınlandı.

Anadolu Üniversitesi'nin 60., İletişim Bilimleri Fakültesi'nin de 40. kuruluş yılı sebebiyle bu yıldan itibaren Kasım ayında gerçekleşecek olan festival, sinema tarihinin klasik başyapıtlarını, dünyanın önde gelen festivallerinde gösterilmiş ve ödüle layık görülmüş yılın en başarılı filmlerini sinemaseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali, bu yıl "Kısa Film Yapım Destek" ve "Sinema Kültürüne Katkı Yarışması" ile de20. yılını taçlandırmaya hazırlanıyor.

Eskişehir Uluslararası Film Festivali tarafından bu yıl ilk kez sağlanacak olan "Kısa Film Yapım Desteği", Türkiye'de sinema-televizyon eğitimi almakta olan lisans öğrencilerinin, yapım aşamasında olan kısa filmlerine jüri kararı ile maddi destek sağlayacak.Başvuru yapacak projeler arasından seçilecek üç projenin her birine 3.000'er TL maddi destek verilecek.

Eskişehir Uluslararası Film Festivali bu yıl "Sinema Kültürüne Katkı Yarışması" ileTürkiye'de sinema kültürünün gelişmesine, sinemanın düşünsel boyutunun zenginleşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 2017 - 2018 yılları içinde yayınlanmış En İyi Sinema Kitabı ve En İyi Sinema Makalesi'ni seçerek bu alanda çalışan düşünür, yazar ve akademisyenleri de destekleyecek olan festival, En İyi Sinema kitabına 5.000 TL, En İyi Sinema makalesine ise 3.000 TL ödül verecek.

15 Ekim 2018 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği her iki yarışmanın sonuçları ise 16 Kasım 2018 tarihinde düzenlenecek 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali açılış töreninde duyurulacak ve ödüller sahiplerine verilecek.

Festival bu yıl sinemaseverlere ve üniversite öğrencilerine gösterimi yapılan filmlerin yönetmenlerinin ve usta sinemacıların içinde bulunduğu söyleşilerin, atölye çalışmalarının ve sinema derslerinin yer aldığı zengin bir program da sunacak. Sinemaseverleri birçok sürprizin beklediği festivalde, Türk sinemasına daha derinlikli ve kalıcı katkılar yapma hedefi güdülürken, genç sinemacıları cesaretlendirecek yenilikler de bu yıl hayata geçirilecek.Festival, yeni filmleri ve yönetmenleri keşfetmek, filmlerin yaratıcıları ile buluşturmak, sinema üzerine düşündürmek, ve tartıştırmanın yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerine ve genç sinemacılara da ulaşmayı hedefliyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)