"Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" kapsamındaki "Dostluk Kısa Film Atölyesi hayata geçti.
15 Ekim 2018

"Dostluk Kısa Film Atölyesi"nde Eğitimler Tamamlandı

Fethi Gemuhluoğlu'nun "Dost olmak" felsefesinden hareketle Dostluk üzerine yaratılan insan ve evren ilişkisini doğrudan ya da dolaylı yoldan işaret eden "Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yaparak bu yıl ilk kez "Dostluk Kısa Film Atölyesi"ni hayata geçirdi.

Dostluk Kısa Film Atölyesi'ne katılanlar, sektörün önemli isimlerinden 3 gün boyunca ders alma imkanına sahip oldular.

Atölyeye katılanlar, senarist ve film yönetmeni Melisa Üneri'nin senaryo dersinde beraber çekecekleri filmin senaryosunu oluştururken, Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali Başkanı Yönetmen Faysal Sosyal'dan yönetmenlik üzerine yaklaşımlar, görüntü yönetmeni Emre Pekçakır, ses teknisyeni Sertaç Selvi ve kurgucu Umut Sakallıoğlu'ndan teknik bilgiler öğrendiler. Oyuncu İrem Altuğ sette oyuncu yönetimi ile ilgili ders verirken Elif Dağdeviren yeni nesil yapımcılık konusunda deneyimlerini aktardı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Galata Kampüsü'nde bir araya gelen atölye katılımcıları önümüzdeki haftalarda beraber film çekecekler. Katılımcıların atölye boyunca senaryosunu beraber yazıp beraber çekecekleri film Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin ödül töreninde izleyici ile buluşacak.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)