Festival, 19 Ekim Cuma final gecesi ile son bulacak.
19 Ekim 2018

Bu yıl on sekizincisi düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali'nin şerefine Belediye Sarayı'nda düzenlenen resepsiyonda Türk Bayrağı dalgalandı.

Filmhaus Frankfurt, ABG/Saalbau GmbH, Amt für Kommunikation und Stadtmarketing Frankfurt, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Kültür Ateşeliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst desteği, TÜRSAK Vakfı iş birliği ile Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen,18. Türk Film Festivali | International / Frankfurt/M.'i devam ediyor.

18 Ekim Perşembe günü Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann'ın ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Burak Karartı, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Koralı Köktürk, Festival Türkiye Koordinatörü Serap Gedik, Festival Türkiye Jüri Başkanı Yönetmen Ezel Akay, Yapımcı Gani Müjde, Yapımcı Şükrü Avşar, Yönetmen Murat Şeker, Yönetmen Pelin Esmer, Oyuncu Vildan Atasever, Oyuncu Yetkin Dikinciler Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki, Yönetmen Anıl Güldoğan, Yönetmen Erkan Tunç ve Besteci Ekin Üzeltüzenci katıldı.

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Burak Karartı ve Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı'nın yaptıkları konuşmalarda sinemanın uyuma olan önemli katkıları vurgulandı.Her üç konuşmacı da Frankfurt gibi çok kültürlü ve renkli bir şehirde yaşayan farklı altyapılardan gelen insanları böyle festivallerin birbirlerine yakınlaşmayı sağladıklarının altını çizdiler. 

Resepsiyonun ardından verilen kokteyl sonrası festival ekibi ve davetliler Belediye Sarayı Römer'in önüne asılan Türk Bayrağı ile fotoğraf çektirdiler. 

Aynı günün akşamında ise Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Burak Karartı da festival davetlilerine yemek verdi. Yemekte konuşan Karartı, 18 yıldır gerçekleşen festivalin ortak çabayla yapıldığına dikkat çekti. "Umuyorum ki bu festival içeriğini daha da zenginleştirecek" diyen Karartı sözü TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar'a bıraktı. 

"Sanatın tüm ön yargıları yıktığını ve tüm kapıları açtığına inanıyorum" diyen Yaşar, TÜRSAK Vakfı olarak bu sanatsal çabaya destek verdiklerini ve daha uzun yıllar da vermeye devam edeceklerini ifade etti. 

Son olarak Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı ise festivalin daha fazla sahiplenilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
18.Türk Film Festivali Frankfurt 19 Ekim Cuma gecesi gerçekleşecek kısa ve uzun metrajlı film yarışmasının final gecesi ile son bulacak. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)