Film AFI Fest "New Auteurs" seçkisinde
09 Kasım 2018

TARIK AKTAŞ'IN FİLMİ "NEBULA" LOS ANGELES YOLCUSU!

Yönetmen Tarık Aktaş'ın ilk uzun metraj filmi "Nebula", Los Angeles yolcusu! Yılın en iyi festival filmlerini ve sanatçılarını dünyanın film başkenti Los Angeles'ın kalbinde, Hollywood'da bir araya getiren AFI Fest 2018'in 'New Auteurs' seçkisinde yer alan "Nebula", aynı zamanda seçkideki tek Türk filmi olma özelliğini taşıyor. 

Los Angeles'ın en uzun soluklu uluslararası film festivali olan ve bu yıl 32.'si düzenlenen AFI FEST, 8 - 15 Kasım 2018 tarihleri arasında Hollywood'da gerçekleştirilecek. Amerikan Film Enstitüsü'nün düzenlediği, Audi tarafından sunulan festivalin bu yılki 'New Auteurs' seçkisinde, Tarık Aktaş'ın yönettiği "Nebula" da yer alıyor. Aynı zamanda tüm AFI Fest seçkisinde, Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı" filmi dışındaki tek Türk yapımı olan "Nebula"nın festival kapsamındaki gösterimleri; yönetmenin ve yapımcının katılımıyla 11 ve 12 Kasım 2018 tarihlerinde, iki gün art arda yapılacak.

Yedi yaşındayken açık arazide ölü bir at bulan Hay'ın, yetişkinliğine kadar doğa-insan uyumunu sorgulamasını konu edinen "Nebula", insan ve tabiat arasındaki buluşmalara odaklanarak yaşamın birliği ve birbirine geçişi üzerine felsefi bir anlatı sunuyor.

71. Locarno Film Festivali'nde Tarık Aktaş'ın, Türkiye'den ilk kez 'En İyi Yeni Yönetmen' ödülüne layık görüldüğü film; kasım ayında Selanik Film Festivali, Mar del Plata Uluslararası Film Festivali ve Seville Avrupa Film Festivali'nde de yarışacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Yapım Desteği fonunu alan film; İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar etkinliğinde 250 film arasında ilk 8'e girerek büyük ödül olan Film Geliştirme Ödülü'ne de hak kazanmıştı.

Tarık Aktaş'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Nebula"da Barış Mert Bilgi, Ali Yavuz Ilman, Ömer Bora, Serkan Aydın, Dilara Topuklular, Hasan Türker, Serkan Özsalgıncı, Mümin Süren gibi isimler rol alıyor. Güneş Şekeroğlu'nun yapımcı, Barış Yıldırım'ın uygulayıcı yapımcı olduğu Hay Film yapımı "Nebula"nın görüntü yönetmenliğini Necmettin Akdeniz, kurgusunu ise Osman Bayraktaroğlu üstleniyor. Barkın Engin'ın ses tasarımını, Hayvanlar Alemi'nin müziklerini yaptığı filmde, özel efektler Oğuz Kocaoğlu, görsel efektler ise Genius Park imzası taşıyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)