Filmin ilk gösterimi ekibin katılımıyla Malatya'da gerçekleşti.
11 Kasım 2018

'Sanki senaryo bize geldi'

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği'nin katkılarıyla 9-15 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ninUlusal Uzun Metraj Panaroma Bölümü filmlerinden 'Suç Unsuru' filmi ve ekibini ağırladı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Süleyman Arda Eminçe'nin üstlendiği, oyuncu kadrosunda Bülent Çolak, Koray Erkök ve Altuğ Elveriş gibi isimleri bulunduran film, festivalin Ulusal Uzun Metraj Panaroma Bölümü'nde Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi. 'Suç Unsuru' filminin gösterimi yönetmen ve senarist Süleyman Arda Eminçe'nin yanı sıra filmin yapımcısı Behlül Berk Parça ve oyuncularından Kaan Songün'ün katılımıyla gerçekleşti.

Gösterim sonrası Rıza Oylum'un moderasyonuyla gerçekleşen söyleşide filmin geçmişte film ekibinin başına gelen gerçek olaylara dayanması ön plana çıktı. Seyircilerden gelen soruları yanıtlayan yönetmen Eminçe, şöyle konuştu:

'Bir sabah uyandığımızda, evimizi polis bastı bizim. Biz hiçbir şekilde izah edemedik ve bir filme çevirmeye karar verdik bu olayı. Başta bizim için çok korkunçtu ancak daha sonrasında bunun komik bir olay olduğuna karar verdik. Bunu herkesin görmesini istedik ve bu yüzden bir film yapmaya karar verdik.'

Filmin yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda geçmişte yaşanan olayın tanıklarından biri olan Behlül Berk Parça ise filmin tek mekânda geçiyor olmasını vurguladı ve 'Kadro olarak çok kalabalıktık ve prodüksiyonu 10 günde tamamladık. Dolayısıyla çok yoğunduk. Ben bu yüzden kamera arkasında kalmaya karar verdim. Sonuç olarak güzel bir iş çıktığına inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Filmin oyuncu kadrosunda yer alan Kaan Songün, 'Zeki Demirkubuz'un 'Bulantı' filmini izledikten sonra aramızda uzun metraj bir polis filmi yapmayı konuşuyorduk. Hemen arkasından başımıza böyle bir olay geldi. Sanki senaryo bize geldi. Sonrasında ertesi gün Arda bize bir senaryomuz olduğunu söyledi ve çalışmalar tüm hızıyla başladı' ifadelerini kullandı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)