Geceye Anons filmi damga vurdu
16 Kasım 2018

MALATYA'NIN EN İYİLERİ BELLİ OLDU
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği'nin katkılarıyla 9-15 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali çok özel bir ödül töreniyle sona erdi.
Ognjen Glavonic'in yönettiği 'The Load' (Yük) Uluslararası Yarışma'da; Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği 'Anons' ise Ulusal Yarışma'da 'En İyi Film' ödülünü aldı. 
Ulusal Yarışma'da, 'Aydede' filmindeki rolüyle Ezgi Mola 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilirken; 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü' ise 'Güvercin' filmindeki rolüyle Kemal Burak Alper ve 'Halef' filmindeki performansıyla Baran Şükrü Babacan arasında paylaştırıldı. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Festival Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Festival Direktörü Suat Köçer'in ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali yedi günlük bir yolculuğun ardından görkemli bir törenle sona erdi. 
Görkemli Ödül TöreniNTV'den canlı yayınlanan ödül törenini Yekta Kopansunarken, festival ödül töreni sinema yıldızlarının kırmızı halıdaki ışıltılı yürüyüşleriyle başladı.
8. Malatya Uluslararası Film Festivalikapanış töreninde sahneye ilk olarak Festival Direktörü Suat Köçer geldi. Köçer, 'Çok teşekkürler geldiğiniz için, ayaklarınıza sağlık. Eskiden teşekkürlerin bu kadar kıymetli olduğunu bilmiyordum ama gerçekten kıymetliymiş. O yüzden teşekkür edip gideceğim' ifadelerini kullandı ve festival ekibine, belediyeye, valiliğe, TRT'ye ve Malatya Film Platformu'nun ortak ülkesi Azerbaycan'a teşekkür etti.
Gecede daha sonra Ulusal ve Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması'nın kazananlarına geçildi.

Uluslararası Kısa Metraj Yarışması'nın 'En İyi Film' ödülünü Lina Bokhary açıkladı. Ödül, yönetmenliğini Maxim Elagin'in yaptığı 'The Teacher'filmine verildi.
Ulusal Kısa Metraj yarışmasının kazananları ve ödül verenleri ise şöyle sıralandı:En İyi Kısa Film Ödülü'nü,Murat Çetinkaya'nın 'Sonsuz' filmi aldı. En İyi 2. Kısa Film Ödülü'nü 'Kimse Elimi Tutmasın' (Yön.: Cenk Erturk)almaya hak kazandı. En İyi 3. Kısa Film Ödülü'nü 'Pantolon' (Yön.: Tahsin Özmen),Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel Ödülü'nü ise 'Her Şey Yolunda' (Yön.: Metehan Şereflioğlu) aldı. Kazananların ödüllerini Jüri Başkanı Emre Konuk takdim etti.
Bu yıl ikinci kez festival kapsamında gerçekleştirilen Malatya Film Platformu Yapım Destek Ödülleri de sahiplerini buldu. Ödülleri Azerbaycanlı yönetmen Elçin Musaoğlu takdim etti. 
Gecede TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü'nü TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu 'Bir Düş Gördüm' projesine takdim etti. Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü'nün sahibi ise 'Aralık' isimli proje oldu. Kazananı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmazaçıkladı. 
Uluslararası Yarışma, En İyi Film: 'The Load' (Yük)Festivalde bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, En İyi Film Ödülü Ognjen Glavonic'inyönettiği 'The Load' (Yük) filmine verildi. Ödülü sahibine teslim eden Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan oldu. Ceylan, 'The Load'un (Yük) 'Ajite sayılabilecek, abartılı bir konuyu hiç ahlakçılık yapmadan, yargılamadan, son derece sade ama yetkin bir sinema diliyle anlatmayı başardığı için' ödüle layık görüldüğünü ifade etti.
Uluslararası Yarışma Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülüise Julia Achilli tarafından 'Aga' adlı filme verildi.
Ulusal Yarışma, En İyi Film: 'Anons'Festivalde bu yılın Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nın kazananları, Kristal Kayısı Ödülleri'ni birbirinden değerli isimlerden aldılar. 
Ulusal Yarışma En İyi Film Ödülü'nü açıklamak üzere sahneye Festival Onursal Başkanı, Malatya Valisi Aydın Baruşgeldi. En İyi Film Ödülü'ne Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği 'Anons' filmi layık görüldü. Film ekibi, ödülünü Malatya Valisi Aydın Baruş'un elinden aldı. 'Aydede' filmi ile Ulusal Yarışma'da 'En İyi Kadın Oyuncu Kristal Kayısı' ödülünü Ezgi Mola alırken, 'En İyi Erkek Oyuncu Kristal Kayısı' ödülü 'Güvercin' filmindeki rolüyle Kemal Burak Alper ve 'Halef' filmindeki performansıyla Baran Şükrü Babacan arasında paylaştırıldı. 
'Ulusal Uzun Metraj Yarışma Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü'nün sahibi Banu Sıvacı'nın yönettiği'Güvercin' filmi oldu. Sıvacı, ödülünü Prof. Dr. Ulvi Saran'ın elinden aldı.
'En İyi Yönetmen Kristal Kayısı Ödülü'ne'Anons' filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun layık görüldü. Ödül, Jüri Başkanı Reis Çelik tarafından takdim edildi. Çelik, ödülün sebebini şu sözlerle açıkladı: 'Sinemaya gidiyoruz, perde açılıyor, ilk karesi başlıyor filmin ve yönetmen bizi oraya çağırıyor. Biz o perdenin içine giriyoruz ve yönetmen bizi bir yolculuğa çıkarıyor. Bütün arkadaşlarım bizi yolculuğa çıkardılar. Bizi en çok hangisinin kendi dünyasına taşıdığına baktık ve Mahmut Fazıl Coşkun'un bizi daha çok taşıdığına karar verdik.'
'Aydede' filmindeki rolüyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında ödül alan Banu Fotocan ise ödülünü 'Bu ödülü tüm sokak hayvanları için almak istiyorum. Bu dünyayı onlarla paylaşıyoruz, lütfen onları koruma altına alalım' sözleriyle kabul etti.
Festivalin Küçük Yıldızı: Bilal Çelik 'Umut Vadeden Erkek Oyuncu' kategorisinde 'Aydede' filmindeki rolüyle ödüle layık bulunan çocuk oyuncu Bilal Çelik, ödül gecesinin bu yılki yıldızı oldu. Filmin yönetmeni Abdurrahman Öner'le birlikte sahneye gelen Çelik, sempatik tavırlarıyla törene renk kattı. 'En İyi Senaryo Kristal Kayısı Ödülü' ise 'Aydede' filminin senaristi Abdurrahman Öner'in oldu. Öner'e ödülünü Festival Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat verdi. 
'Fahri Kayahan En İyi Müzik Kristal Kayısı Ödülü', 'Güvercin'filmi ile Canset Özge Can'ın oldu. Ödülü, Atalay Taşdiken takdim etti. 'En İyi Görüntü Yönetmeni Kristal Kayısı Ödülü'nü ise 'Anons' filmi ile Krumm Rodrigues aldı. Ödülü Gökhan Tiryakitakdim etti.

Ödül gecesinde SİYAD Ödülü'nün sahibi 'Sıra dışı bir olayı günlük yaşamın sıradanlığı içerisinde ve absürd bir komedi diliyle, özgün bir sinema diliyle anlattığı için' Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği 'Anons' filmi oldu. Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü ise Mustafa Karadeniz'in yönettiği 'Çınar' filminin oldu. Ödülü TRT Genel Müdürü İbrahim Eren takdim etti.

8. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ
ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASIEn İyi Film:Anons En İyi Yönetmen:Mahmut Fazıl Coşkun / Anons En İyi Senaryo:Abdurrahman Öner / AydedeUlvi Saran Jüri Özel Ödülü:GüvercinEn İyi Kadın Oyuncu:Ezgi Mola / AydedeEn İyi Erkek Oyuncu:Kemal Burak Alper / Güvercin // Baran Şükrü Babacan / HalefEn İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:Banu Fotocan / AydedeEn İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:Ruhi Sarı / GüvercinUmut Vadeden Kadın Oyuncu:Şilan Düzdaban / Dört Köşeli Üçgen, Çınar Umut Vadeden Erkek Oyuncu:Bilal Çelik / AydedeLütfi Akad En İyi İlk Film Ödülü:Vuslat Saraçoğlu / BorçFahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü:Canset Özge Can / GüvercinEn İyi Görüntü Yönetmeni:Krumm Rodrigues / AnonsEn İyi Kurgu:Mesut Ulutaş / GüvercinEn İyi Sanat Yönetmeni:Osman Özcan / AnonsKemal Sunal Halk Jürisi En İyi Film Ödülü:ÇınarFilm-Yön En İyi Yönetmen Ödülü:Mahmut Fazıl Coşkun / Anons // Halef / Murat DüzgünoğluSİYAD En İyi Film Ödülü:Anons
ULUSLARARASI UZUN FİLM YARIŞMASIEn İyi Film:The Load (Teret / Yük)Jüri Özel Ödülü:Aga
ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASIEn İyi Kısa Film: SonsuzEn İyi 2. Kısa Film:Kimse Elimi TutmasınEn İyi 3. Kısa Film: PantolonJuri Özel Kısa Film Ödülü: Her Şey Yolunda 
ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASIEn İyi Kısa Film: The Teacher
2. MALATYA ULUSLARARASI FİLM PLATFORMU Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü: AralıkTRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü:Bir Düş GördümUluslararası Senaryo Geliştirme Destek Ödülü:Bir Tutam KaranfilUluslararası Senaryo Geliştirme Destek Ödülü: Qurd (Kurt)Uluslararası Senaryo Geliştirme Destek Ödülü: Zamanımızın Bir KahramanıTRT Kısa Film Yapım Destek Ödülü: ZemberekTRT Kısa Film Yapım Destek Ödülü: Kendini Gömen AdamTRT Kısa Film Yapım Destek Ödülü:Kar Kış Kıyamet

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)