Etkinlik, 07-19 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek
06 Aralık 2018

Pera Film, Ars Electronica Animasyon Festivali'ni İstanbul'a Taşıyor!

"Sanat, Teknoloji, Toplum: Ars Electronica"

07-19 Aralık 2018

Pera Film, uluslararası dijital sanatlar ve medya kültür platformu Ars Electronica'nın düzenlediği Animasyon Festivali'nden bir seçkiyi seyirci ile buluşturuyor. Geçtiğimiz sene festivale konuk olan filmlerden oluşan seçki, AnlatıGeç SaatlerGenleşmiş ve Deneyselbaşlıkları altında gösteriliyor.

Pera Film, Avusturya Kültür Ofisi iş birliği ile "Sanat, Teknoloji, Toplum: Ars Electronica" programını sunuyor. Görsel dil ve anlatım biçimi açısından çeşitliliğe vurgu yapan program, Avusturya'nın Linz şehrinde yer alan ve dijital sanatlar alanında öncü oluşum Ars Electronica'nın 2017 Eylül ayında gerçekleştirdiği Animasyon Festivali'nden güçlü bir seçkiyi İstanbul'a taşıyor. Seçki, AnlatıGeç SaatlerGenleşmiş ve Deneysel başlıkları altında gösterilirken, sanatçıların dijital anlatım araçlarının ve animasyonun ne kadar hızlı geliştiğine ve gündelik yaşamımızı ne kadar güçlü etkilediğine dair tanıklıklarını sunuyor. Program, 7 - 19 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz gösteriliyor.

Program kapsamında gösterilen Anlatı başlıklı bölümde izleyenleri düşünmeye sevkeden anlatılardan oluşan Gece Kuşu, M.A.M.O.N., Schirkoa, Herman H. Rott'la Yaşam, Çizginin Altında Bir Yer, Bahçe Partisi gösteriliyor. Geç Saatler başlıklı bölüm Cennet, Çifte KralHiper-Gerçeklik, Arturo, Zihin Çerçevesi, Koza, Fantezi, Eddy Table'ın KayboluşuMarkalı Düşler gibi hem sıradışı hem de taşlamalar içeren filmleri bir araya getiriyor. Genleşmiş ve Deneysel bölümü ise, dijital film yapımında sanat ile bilimin kesişme noktasındaki yeni ve yenilikçi yaklaşımları yansıtıyor. Bölüm kapsamında, Her Şey, Melez Formlar: Yeni Büyüme, Hayalet Şehir, Orojeni, Kaostan Sipariş, Moda Görselleri, Toprak İşleri - Belgeselin Yapımı izleyiciyle buluşuyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)