Usta oyuncu Ayşen Gruda hayatını kaybetti
23 Ocak 2019

Kağıthane'de bir hastenede bir süredir tedavi gören ve yakın zamanda yoğun bakıma kaldırılan Ayşen Gruda'dan kötü haber geldi ve usta oyuncu hayata gözlerini yumdu. 74 yaşındaki oyuncu Yeşilçam'ın efsane komedi filmlerinde rol almış ve halk tarafından her zaman en sevilen oyunculardan biri olmuştu. 

Altın Portakal ve çeşitli sinema ödüllerinin sahibi olan ve sinema kadar tiyatroda da çok başarılı bir kariyeri bulunan Ayşen Gruda, 22 Ağustos 1944 tarihinde Erman Ailesi'nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy'de Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte dünyaya geldi. Babası kara tren makinistiydi. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası vefat etti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" adıyla anılmaya başlandı.

Sinematürk Ailesi olarak ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)