Oyun ekibiyle keyifli bir röportaj...
15 Şubat 2019

İllimonata oyunu ekibinden Hasan Ali Alp, Şahin Öztürk ve Mustafa Aydın'la keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Oyunun Konusu:

Şöhret olma isteği, bireyin geçmişteki açılmış yaralarını kapatmak için, bazen de olamamışlıklarını telafi etmek için yapılabilir. Birey şöhret olmak ister, çünkü hem kendine hem de onu eleştirenlere kendisini kanıtlamak ister. Çünkü şöhret olunca, önemsiz şeyler üretse bile, önemli kişi olacağını bilir. Bu yolda önüne çıkan engelleri hırs ile yok eder ve hiç ayrım yapmadan hedefine kilitlenir. Bu durum sistemdeki büyük patronların ve işleyen çarkın kendi çıkarları için kullanılır. Birey bu kötülüğün içinde olduğunu anlasa bile, kendi hedefine kilitlediğinden bu durumu önemsemez. Çünkü toplum, şöhretli kişileri, bu tarz kompleksli bireylere özendirir ve bireye kendisini şöhretli olan kişilerle farkında olmadan kıyaslama refleksi de bulunur. Çünkü medya ve toplum bireye kendisini eksik hissettirir. İllimonata oyunu bu konuyu mizahi bir dille anlatıyor. Anlatırken oyunu yabancılaştırarak, yani bir tiyatro oyunu olduğunu seyirciye hatırlatarak seyirciye epik bir anlatı sunuyor. Böylelikle seyirci olaya duygusuyla değil aklı ile bakıyor. Bu bakış seyirciye mesafeli bir perspektif kazandırırken, baş rol kahramanı ile daha kolay empati kurulması sağlanıyor...

Röportaj:

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)