Film gösterimi öncesinde Yeşilçam'ın ustalarına teşekkür plaketleri verildi.
20 Haziran 2019

71. Cannes Film Festivali'nde kısa filmi 'Water-Su' ile dikkatleri çeken yönetmen Tolga Okur ve ekibi bu kez bilim kurgu filmleri Arise ile Türk sinemasının usta oyuncularının katılımıyla Kadıköy Sineması'nda gerçekleştirilen galayla izleyicin karşısına çıktı.

Sınırsız bir hayat vadeden bir dünyada, hayatındaki tatminin sahte olduğunu düşünen bir adam olan Deniz, kendini öldürmeye karar verir. Başarısız bir intihar girişiminden sonra, ''Harikalar Diyarı'ndaki Alice'e'' dönüşecektir.

Kadrosunda Alper Uzun, Selin Uzal, Ümit Belen, Haldun Boysan, Gülen Karaman, Selda Alkor ve Göksel Kortay gibi birçok usta oyuncunun yer aldığı, İngilizce olarak çekilen Arise'ın dünya prömiyeri, Kadıköy Sineması'nda 'Kırmızı Halı' seremonisi ile gerçekleşti.

Gecede bir konuşma yapan ARISE Filminin yönetmeni Tolga Okur, "Bağımsız sinema yapmak isteyen yolun başındaki genç bir sinemacıya ve üstelik hiç tanımadan gönüllerini açan ustalarıma sonsuz saygılarımı sunuyorum. Türk Sinemasına emek vermiş gerçek efsaneler ve büyük ustalar iyi ki varsınız, ne mutlu bana ki sizlerle çalışma şansını yakalım" dedi.

Bağımsız Sinemaya gönül vermiş çok sayıda davetlinin izlediği galada onur konukları olarak Engin Çağlar, Suna Keskin, Yeşim Kopan, Özdemir Çiftçioğlu ve Haldun Dormen gibi sinemaya yıllarını vermiş isimler de yer aldı. Özellikle usta oyuncular Haldun Dormen ve Selda Alkor'un esprileri geceye renk katarken, film gösterimi öncesinde Yeşilçam'ın ustalarına teşekkür plaketleri verildi.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)