Başka Sinema etkinlikleri artarak devam ediyor
07 Ağustos 2019

AĞUSTOS AYINDA DOPDOLU BİR PROGRAM BAŞKA SİNEMA'DA YİNE SİZLERİ BEKLİYOR!

Ağustos ayında Başka Sinema seyircilerine son dönem Fransız Sineması'ndan kapsamlı bir seçki sunuyor.

2 Ağustos'ta vizyona giren François Ozon'un, 69. Berlin Film Festivali Jüri Büyük Ödüllü Yüzleşme / By the Grace of God'ın gösterimleri devam ediyor.

9 Ağustos'ta vizyona Fransız aktör ve yönetmen Louis Garrel'in yönettiği ve başrolünü Laetitia Casta ve Lily-Rose Depp ile paylaştığı Sadık Bir Adam / A Faithful Man giriyor. Film romantizm ve komediyi başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Cesaretin Var mı Aşka? / Jeux d'enfants filminden tanıtığımız Guillaume Canet'nin yönettiği ve başrolünde eşi Marion Cotillard'ın yer aldığı Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor / Little White Lies 2 ise 16 Ağustos itibariyle seyircinin karşısında olacak. Küçük Beyaz Yalanlar'ın devam filmi olan yapımda, ekip arkadaşlarının doğum günü için seneler sonra bir araya geliyor.

23 Ağustos'ta, İstanbul Film Festivali'nde Sinemada İnsan Hakları bölümünde yer alan Acele Baba Aranıyor / Adopt a Daddy zor bir iş başararak, çocuk bile olsalar mültecilerin Fransa'da çektikleri zorlukları esprili bir dille anlatmayı başarıyor ve izleyenlere daha güzel bir dünya yaratmak için umut veriyor. Filmde Türkiyeli oyuncu Melisa Sözen'i de başrolde izliyoruz.

Ayın son iki filmi ise 69. Berlin Film Festivali'nden En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu olmak üzere iki ödülle dönmüş olan Çin filmi Elveda Oğlum / So Long, My Sonve başrollerinde Call Me By Your Name ile herkesin adını duyduğunu Timothée Chalamet ve Elle Fanning'in olduğu New York'ta Yağmurlu Bir Gün / A Rainy Day in New York.

BAŞKA ÇARŞAMBA'DA ÖN GÖSTERİMLER AYI!

Başka Çarşamba bu ay ön gösterimleri ile tatilcilerin de filmleri kaçırmamasını sağlıyor; 7 Ağustos'ta Ön Gösterim: Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor, 14 Ağustos'ta Ön Gösterim: Acele Baba Aranıyor, 21 Ağustos'ta Ön Gösterim: Elveda Oğlum ve 28 Ağustos'ta Ön Gösterim: New York'ta Yağmurlu Bir Gün ile sinemaseverler ağustos ayı filmlerini vizyon öncesi izleyebilecek.

SİNEMADA İNSANİ YARDIM / SAHADA İNSANİ YARDIM

19 Ağustos'ta Başka Sinema, Hayata Destek Derneği ve Altyazı Sinema Dergisi ortaklığında bir etkinlik gerçekleşiyor. Kadıköy Sineması'nda saat 19:00'da gösterilecek 2015 yapımı Mükemmel Bir Gün / A Perfect Day filminden sonra sinema yazarları Senem Aytaç ve Ali Deniz Şensöz ile Hayata Destek Derneği'nden Özlem Çalışkan ve Derya Mutlu bir araya gelerek filmi ve hayatla bağlantısını değerlendiriyor.


 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)