Absürt bir komedi
07 Kasım 2019

Şahin Öztürk'ün yazıp yönettiği Çapraz Sorgu, esrarengiz bir cinayeti aydınlatmak için görevlendirilen iki dedektifin hikayesine odaklanıyor. Sorguya çektikleri cinayet zanlısı bir kadın ve kahkaha dolu bir soruşturma izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Çapraz Sorgu, tam anlamıyla çok tuhaf bir oyun. Oyun metninden oyunculuk tarzına, dekorundan aksesuarına tamamıyla absürt tiyatronun bütün unsurlarını barındırıyor. 

Yazan - Yöneten: Şahin Öztürk
          Oyuncular: Şahin Öztürk
                             Emre Ertunç
                           Tuğba Daştan

Şahin Öztürk oyun hakkında "Daha önce 3 sinema filmi ve 16 bölümden oluşan internet dizisi yazdım ama tiyatro anlamında Çapraz Sorgu ilk yazdığım tiyatro oyunu oldu. Oyun "Salon 4" adında yaptığım ve YouTube'da yayınlanan 16 bölümlük internet dizisinin ana karakteri İlyas Gödelek'in ölümünü soruşturan Abbas ve Şakir adında iki sakar dedektifin, İlyas Gödelek'in eşi Nazlı Gödelek'in evine giderek cinayeti araştırmalarıyla başlar fakat, her şey o kadar saçma ilerler ki olaylar tam bir komediye döner. Oyunda kullandığım Abbas, Şakir ve Nazlı gibi isimler Yeşilçam efsanelerinden biri olan Çiçek Abbas filminin baş rol oyuncularına ait. Defalarca izlememize rağmen bıkmadığımız Yeşilçam'a saygılar olsun. Seyirciye hiç bir şekilde mesaj verme gibi bir kaygımız yok. Gelsinler, eğlensinler." açıklamasında bulundu.

28 Eylül 2019 tarihinde prömiyer yapan Çapraz Sorgu, iki haftada bir cumartesi günleri saat 20.00'de Şişli Artmera Sanat Merkezi'nde oynanıyor. Önümüzdeki ilk oyun 16 Kasım tarihinde seyirciyle buluşacak

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)