İlk seminer 14 Aralık'ta...
13 Aralık 2019

"Damat Koğuşu - Groom's Block" filmi ile dikkatleri üzerine toplayan yönetmen İlker Savaşkurt, "İlk Film Seminerleri" kapsamında sinemaseverlerle buluşuyor. Ünlü yönetmen, Türkiye'nin farklı şehirlerinde ücretsiz gerçekleşecek bu seminerlerde, sektörün önde gelenisimlerini konuk ederek deneyimlerini izleyicilere aktarmayı hedefliyor.

Ödüllü filmi "Damat Koğuşu - Groom's Block" ile dikkatleri üzerine toplayan yönetmen İlker Savaşkurt, "İlk Film Seminerleri" kapsamında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Amirler Film tarafından, sinemaya ilgi duyanlara yönelik düzenlenen seminerlerde İlker Savaşkurt, sektörün önde gelen isimleri ile bir araya gelerek, bir filmin çekilmeye karar verildiği günden izleyici ilebuluştuğu güne kadar geçen süreçte yaşananları ilk ağızdan aktarmayı hedefliyor.

Ücretsiz düzenlenen ve katılımın [email protected] adresine yapılan kayıtlarla sınırlı olduğu seminerlerin ilki 14 Aralık, saat 13:00'da, 5. Kat Oyunculuk Atölyesi'nde, oyuncu Funda Eryiğit'in katılımıyla gerçekleşecek. İkinci buluşma ise 22 Aralık tarihinde, saat 15:00'te, Damat Koğuşufilminin gösterimi eşliğinde Ankara Route'da gerçekleşecek. Ankara'da düzenlenecek etkinlikte İlker Savaşkurt'un konukları, filmin senaristi Mehmet Kala ile oyuncularından Cem Anıl Kenar olacak.

Daha ileri tarihlerde İzmir, Eskişehir, Antakya, Adana ve Mersin'de de düzenlenmesi planlanan veAmirler Film'e ait sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek seminerlere, film müzikleri bestecisi Uğur Ateş, önemli kurguculardan Ali Aga ve yine tanınmış oyunculardan Özgür EmreYıldırım gibi isimler konuk olacak.

Yönetmen İlker Savaşkurt, aynı zamanda 2020 yılının ilk çeyreğinde çekimleri tamamlanan yenifilmi Akis'i sinemaseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Başrolünde usta oyuncu Selçuk Yöntem, Tarık Emir Tekin ve Yasemin Szawlowski'nin yer aldığı, tamamı İngilizce olarak çekilenfilmin uluslararası alanda büyük başarılara imza atması bekleniyor. Akis, İstanbul'da bir oteldegeçen sıra dışı senaryosu ve hikâye kurgusu ile ön plana çıkıyor. Senaryosu Mehmet Kala ve İlker Savaşkurt'a ait filmin çekimleri Amirler Film ve Hasan Adalı tarafından gerçekleştirildi.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)