Son olarak Ahlat Ağacı adlı filmiyle sinemaseverlerle buluşan Nuri Bilge Ceylan yeni projesi için hazırlıklara başladı. Filmin adının Kuru Otlar Üstüne olduğu açıklandı.
22 Ocak 2020

Son olarak Ahlat Ağacı adlı filmiyle sinemaseverlerle buluşan Nuri Bilge Ceylan yeni projesi için hazırlıklara başladı. Filmin adının Kuru Otlar Üstüne olduğu duyuruldu ama filmin oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı ve konusunun ne olacağı henüz açıklanmadı.

Nuri Bilge Ceylan, Türk sinemasının adını yurt dışında özellikle de Cannes Film Festivali'nde en çok duyuran yönetmeni.

Nuri Bilge Ceylan, ilk olarak 2003 yılında Uzak adlı filmiyle Cannes Film Festivali'ne katıldı. O yapımla Büyük Jüri Ödülü kazandı. Filmin oyuncuları Mehmet Emin Toprak ile Muzaffer Özdemir de en iyi erkek oyuncu ödülünü paylaştı.

Ceylan'ın İklimler adlı filmi 2006'da Cannes'da FIPRESCI Ödülü'ne değer görüldü. İki yıl sonra Üç Maymun ile yine Cannes'da en iyi yönetmen ödülü aldı. 2011'de Bir Zamanlar Anadolu'da ile Jüri Büyük Ödülü'ne değer görüldü. 2014'te de Kış Uykusu Ceylan'a Cannes'nın büyük ödülü Altın Palmiye'yi getirdi.

Ceylan bunların yanı sıra Türkiye içindeki festivallerde de çok sayıda ödül kazandı.

2014 yılında Cannes Film Festivali'nde Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmıştı. Ceylan'ın son film Ahlat Ağacı, iki yıl önce Cannes Film Festivalinde gösterilmiş ancak bu kez festivalden eli boş dönmüştü.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)